Direktlänk till inlägg 26 juni 2012
Hemmagjord musli!
5 dl rågflingor
5 dl havregryn
1 dl linfrön
2 dl solroskränor
1 dl kokos
1½ dl råsocker
100 g hackade hasselnötter
5 msk mat- eller rapsolja
2 dl ljummet vatten
Blanda alla torra ingredienser i bunke. Häll på vatten och olja. Blanda väl, men det ska bli som små klumpar. Bred ut påbakplåtspapper i långpanna. Rör om ett par gånger under gräddningen.
200 grader, ca 25 min. Mitt i ugnen.
**************************************************
****************************
Falsk ostkaka!
3 ägg
0,75 dl socker
50 g mandel. Rätt finhackad
½-1 riven bittermandel
½ dl vetemjöl
2½ dl mjölk
500 g keso
Vispa ägg och socker. Rör i mandel, bittermandel, mjöl och mjölk.
Mosa keson med en gaffel och blanda sen ner i smeten.
Grädda i smord form 200 gredare. 40-60 min eller tills kakan stelnat & fått färg.
Äts ljummen med t.ex grädde och sylt.
**************************************************
************************'****
Svärmors Knäcke!
2 dl maizena
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
½ dl krossade linfrön
1 tsk salt
½ dl rapsolja
2½ dl kokhett vatten
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt rapsolja och vatten. Rör om till "slät" massa.
Häll ut i bakplåtspappersklädd långpanna. Bred ut tunt. Grädda 1 timma i nedre delen av ugnen i 150 grader. Stäng av ugnen och låt knäcket ståkvar 15 min till. Låt svalna och bryt i lagom stora bitar.
**************************************************
**********
Jag fick nyss en inbjudan att få vara med på torsdag morgon o få prata om vad jag vill i 5 minuter. Har bestämt mig nu vad jag ska prata om. Men det får ni lyssna på kl 06.20. ;-) ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | ||||
|