Direktlänk till inlägg 6 mars 2012
Foto: Gunnar Magnusson
På bilden visas kycklingfilé med vingbenet kvar men det går förstås lika bra med kycklingfilé utan ben.
4 kycklingfiléer
pressad saft av 2 lime
1 msk olja
salt och peppar
Rödlöksmarmelad:
2-3 rödlökar
2 dl strösocker
pressad saft av 1 lime
4 stora potatisar
2 palsternackor
2 morötter
1 liten purjolök
250 g broccolibuketter
1 dl grovhackad persilja
2 1/2 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
1/2 kruka färsk basilika
salt och peppar
1. Marinera kycklingfiléerna i limesaft, olja, salt och peppar ca 1 timme.
2. Skala och skiva rödlökarna till marmeladen. Koka dem med socker och limesaft på svag värme i en tjockbottnad kastrull ca 1 timme. Låt kallna.
3. Skala och skär rotfrukterna i ca 2 cm stora bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 7 minuter. Skölj och strimla purjolöken. Låt purjolöksstrimlorna och broccolibuketterna koka med efter halva koktiden. Häll av i durkslag. Blanda i persilja.
4. Sätt ugnen på 200°C. Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Stek kycklingfiléerna i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills de är genomstekta.
5. Koka ihop buljong, grädde och basilikablad i en kastrull ca 5 minuter. Mixa och smaka av med salt och peppar. Vänd ner grönsakerna i buljongen. Servera kycklingfiléerna med grönsaker, örtbuljong och rödlöksmarmelad.
Jag fick nyss en inbjudan att få vara med på torsdag morgon o få prata om vad jag vill i 5 minuter. Har bestämt mig nu vad jag ska prata om. Men det får ni lyssna på kl 06.20. ;-) ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 | 18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|