Alla inlägg under juli 2011

Av Lisa Persson - 22 juli 2011 13:52

Jag har legat i sängen hela dagen igen men nu har jag lyssnat på regnet och åskan som har hållt på sen 8.30 men nu upphört..

Herre gud så det har mullart och regnat..

Nemo har inte kommit in för dagen han ligger väl och sover i landan ,,"hoppas" jag..

Har pratat med Linda i dag och det var så härligt så..

Kul att höra Nona i bakgrunden på olikavis och med olika ljud..skratt..

Hon Nona gav mig ideén att baka nu för hon äter mäst mat som det i rött i..   

Typ spaggetti och köttfärssås eller något annat med tomatsås till...

Ungar är härliga...

Så nu gör jag rödvinbärskaka bara för Nona ätret något med rött i...

Hoppas den blir lika god som förra gången jag gjorde denna kaka...

Fick feber i går kväll men vaknade och var feberfri igen men har en jävla huvudvärk i stället i dag.. Men det beror nog på vädret.. Jag har ju fyllt 40år nyss   

Eldar i kakelugnen i dag och ska dricka kaffe nu medans kakan blir klar..

Hoppas din dag blir bra och sen bara en liten sak..

Säg hej till dom du möter eller bara hamnar brevid och ge ett leende så ska du se att du får ett tillbaka...


LOVE LISA


Av Lisa Persson - 22 juli 2011 13:49

Rödvinbärskaka från 1800-talet

För 10 personer.

 Det går bra med vilka bär som helst men originalreceptet är med röda vinbär. Den blir överraskande god trots sin enkelhet vilket man inte tror med tanke på de enkla ingredienserna som ska vara och nej, jag har inte glömt bakpulvret. Det ska inte vara något (bristvara kanske på 1800-talet ).

Ingredienser

2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
150 gr smält margarin
2 dl röda vinbär eller andra bär
2 msk socker
2 msk kanel
Ev 1 msk potatismjöl

 
Rödvinbärskaka från 1800-talet  

Gör så här

Smält margarinet.
Vispa socker och ägg vitt och poröst.
Rör ner mjölet och smöret.
Rulla bären i kanelen och sockret. Är bären frysta tillsätt en matsked potatismjöl också så dom inte vätskar sig så mycket.

Smöra och bröa en sockerkaksform gärna en sådan med hål i mitten så kakan blir somen krans.
Häll i smeten, strö bären ovanpå.
Grädda 200 grader ca 40-45 minuter

Servera ev med vaniljsås men är mycket god som den är så det behövs inte.





Av Lisa Persson - 21 juli 2011 20:38

legat i dag men fick lov att åka ner och träffa två brudar som hjälpte mig så bra på arbetsförmedlingen i Rättvik...

Ni är bara bäst säger jag... Susanne och Sofia...

Tack ska ni ha för hjälpen i dag...


Sen hem och lägga sig och vila..

Då ringer fam Hillrings och bjuder på tacos...

Åker ner dit och sen åkte dom andra i väg och fiskade men jag ville hem och vila...

Jag matade kaninen bara och la mig så tänkte jag ta febern efter som jag hade varit feberfri hela dagen..

Jo hejsan 38,8 igen... Du duscha och lägga sig...

Hade tänkt berätta något kul men kom inte på något nu..

Tjingtjing


Love Lisa


 

Av Lisa Persson - 21 juli 2011 09:48

Gör som jag pyssla bort julstressen redan nu så du kan njuta av julen. Kan inte säga vad jag gör men julklapparna  blir bra.Det handlar om att planera.

Love Lisa


 

Av Lisa Persson - 20 juli 2011 18:52

Jag orakr inte skriva något för jag blev sjuk i går medans vi var ute på våran loppis dag..

Ligger nu med 38,5 i feber så jag lägger bara upp bilder från mat till Japanska trädgården och en massa bilder på mig och Maria och Kerstin...

LOVE LISA


                                                                           

Av Lisa Persson - 18 juli 2011 19:54

 

Vem kan det vara.....


LOVE LISA

Av Lisa Persson - 18 juli 2011 19:25




               

Pata och kärran och Pernilla... Marcus svärmor..ler

 

 

Pernilla Hillrings 40 år....




   

Det var en lyckad fest både för oss och Pernilla...


LOVE LISA

Av Lisa Persson - 17 juli 2011 19:33

Majssås

recipe image Majssås. En god sås av majs. Smaksatt med spiskummin, gurkmeja och grädde eller creme fraiche.
Majssås passar som ljus sås till ex. grillad eller stek lax, kycklingfilé, stekt vit fisk som torsk, stekt kotlett eller till stekt quorn eller stekt halloumiost.
 
  • 0,5 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 200 gram majs
  • 3 msk mjöl
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk mald spiskummin
  • 1-2 dl grädde eller creme fraiche
  • 4 msk citronsaft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Så här lagar du Majssås:

  1. Skala och hacka lök.
  2. Fräs löken i olivolja någon minut i en stor kastrull.
  3. Tillsätt majs och kryddor samt fräs ytterligare någon minut.
  4. Strö över mjöl och rör runt samt fräs någon minut till.
  5. Slå på 6 dl liter vatten, rör runt och låt koka på medelvärme i cirka 10 minuter.
  6. Mixa majssåsen. Du kan förslagsvis använda stavmixer. Eller matberedare eller blender.
  7. Sila såsen genom en sil eller durkslag ner i en ny kastrull.
  8. Värm såsen och rör ner grädde eller creme fraiche samt smaka av majssåsen med citronsaft, salt och vitpeppar


LOVE LISA


 
 

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards