Direktlänk till inlägg 24 juni 2011

Midsommar mat..

Av Lisa Persson - 24 juni 2011 09:16

Här har ni några recept jag ska och har gjort inför kvällen.. 

Men inte allt..



Gurksalsa :
1 hel gurka, urkärnad
1 liten burk majskorn
½ röd chili
1 msk ungersk malen paprika (en mild söt smak)
3 msk kallpressad rapsolja
1½ msk vitvinsvinäger
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skölj, dela och kärna ur gurkan. Hacka i små tärningar. Finhacka chili och blanda runt alltsammans med majsen. Krydda med paprikapulver, salt och peppar och dressa med olja och vinäger!


v

Gurksalsa :
1 hel gurka, urkärnad
1 liten burk majskorn
½ röd chili
1 msk ungersk malen paprika (en mild söt smak)
3 msk kallpressad rapsolja
1½ msk vitvinsvinäger
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skölj, dela och kärna ur gurkan. Hacka i små tärningar. Finhacka chili och blanda runt alltsammans med majsen. Krydda med paprikapulver, salt och peppar och dressa med olja och vinäger!


Grillad bakpotatis med mild röksmak



Passar bra till något grillat eller som en del av ett buffébord



Ingredienser

4 port
2 st stora bakpotatisar
1 msk liquid smoke
1 msk salt
1 vitlöksklyfta



Gör så här

Skiva potatisen i 1,5 cm tjocka skivor, sjud dessa mjuka tillsammans med liquid smoke, salt och vitlöken. Låt kallna. Pensla med olivolja och lägg på grillen tills de fått fin färg. Strö över lite flingsalt.



Receptets ursprung


Kocken Ari Nockelainen i Tällberg gillar att grilla, han grillar nästan allt. I Pralins sommarnummer 2010 bjöd han på en omfattande meny. Det här är ett av recepten.


Samtliga recept är beräknade för 4 personer som huvudrätter. På en buffé räcker de till betydligt fler, 



Jordgubbssås, originally uploaded by Cayene.

4 port.



1 liter jordgubbar
1 salladslök el. ½ purjolök
2 msk pressad citron
2 msk olja
1 msk farinsocker
2 msk hackad persilja
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
½ krm cayennepeppar


Hacka allt smått. Rör först ihop alla ingredienser utom
jordgubbarna. När allt är väl blandat har man i
jordgubbsbitarna. Låt stå kallt några timmar före servering.
Serveras till grillat kött.
Om det blir något över går det bra att frysa.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa Persson - 27 april 2015 19:25


   Hej. Jag gjorde min magsäcksförminskning oktober 2013 o har gått ner -58 KG.  Har stått still i 6 månader i vikten men kroppen förändrar sig hela tiden sen dess. Jag har mått så bra och ångrar inte att jag fick göra denna operation. Det so...

Av Lisa Persson - 25 april 2015 09:22


I  Hej o godmorgon på dig.  Är i Sandviken hos min älskling sen i onsdags. I dag åker vi förbi sommarstuga på väg hem till Vikarbyn.  Hoppas du får en härlig lörda.  Love Lisa      ...

Av Lisa Persson - 16 april 2015 07:42


Ja önskar dig en underbar dag i dag. Har varit med på #radiodalarna nu på morgonen.  Kommer att lägga upp det om en stund.  Hoppas du kommer att tycka det är intressant och att du också tar jägarexamen.      ...

Av Lisa Persson - 14 april 2015 10:32


 

Av Lisa Persson - 14 april 2015 10:27

Jag fick nyss en inbjudan att få vara med på torsdag morgon o få prata om vad jag vill i 5 minuter.  Har bestämt mig nu vad jag ska prata om.  Men det får ni lyssna på kl 06.20. ;-) ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27 28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards