Direktlänk till inlägg 25 maj 2011
Rabarberkaka med kokos
20-25 bitar
175 g smör
2 dl socker
3 äggulor (ekologiska)
4 dl ljust o milt fullkornsvetemjöl (kungsörnen)
2 tsk bakpulver
1 tsk koriander, malen
1 krm salt
1 dl mjölk (ekologisk)
3 äggvitor (ekologisk)
500 g rabarber, skurna
0,5 dl kokosflingor
Eventuellt serveras vaniljsås eller vaniljglass samt jordgubbar till.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt.
Tillsätt äggulorna och mjölet blandat med bakpulvret, koriander och salt. Rör ner mjölken.
Vispa äggvitorna till ett tjockt fast skum i en ren och torr bunke. Vänd sedan ner det i kaksmeten med en slickepott.
Bred ut smeten i den smörade och bröade formen, en långpanna ca 30x40 cm. Fördela rabarberna över kaksmeten. Strö sedan över kokosflingorna.
Grädda kakan i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt kakan svalna, skär den i rutor och servera den med en klick vaniljglass eller vaniljsås samt jordgubbar.
Jag fick nyss en inbjudan att få vara med på torsdag morgon o få prata om vad jag vill i 5 minuter. Har bestämt mig nu vad jag ska prata om. Men det får ni lyssna på kl 06.20. ;-) ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 |
5 | 6 |
7 | 8 |
|||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|