Alla inlägg under mars 2011

Av Lisa Persson - 24 mars 2011 09:44

ÄR DU PANK OCH TRÖTT PÅ DIN GARDEROB?


Nu har du chansen att byta ut dina gamla tråkiga kläder mot någon annans roliga! Du kan lämna in byxor,skor, tröjor, kjolar,linnen, smycken, väskor, sjalar, jackor, västar, klänningar, kostymer, YOU NAME IT! Så länge de är hela, rena och inga underkläder eller strumpor! Såhär går det till: Du lämnar in dina kläder och tillbehör på Wasa Borg,

Mån 4/4 kl.17-19.00

Ons 6/4 kl.17-19.00

 Fre 8/4 kl.17-19.00

När du lämnar in får du ett kvitto på, vad och hur mycket du lämnar in. Den 11 APRIL kommer den stora dagen då vi ställer ut alla kläder och tillbehör på Wasa Borg kl 18-21.00, du får fynda lika mycket som du lämnat in! Detta kostar inga pengar! Det är Rättviks Ungdomsrådet och Kulturpalatset som anordnar detta i samarbete med framtidsveckan. Varmt välkomna TJEJER OCH KILLAR! Kom och fynda och ge naturen en tjänst! Mer info kommer inom kort!



TIPS FRÅN LISA

Av Lisa Persson - 23 mars 2011 20:14

FOTO: ERIC SALOMONSSON

FOTO: ERIC SALOMONSSON

En ståndaktig entré till Rättvik

Publicerad: 2011-03-23 05:50

Vackert Rättvik har fått en ny dimension - en ståndaktig entré till orten.

I skydd av mörkret, troligen, rullade någon eller några kreativa individer natten mot tisdagen snöbollar i rondellen vid bensinmackarna där länsväg 301 ansluter till riksväg 70. - Jo, jag såg den där i morse, sa en tjej lite förläget, när skulpturen - en penis - kom på tal på tisdagseftermiddagen. Återstår att se hur länge den står eftersom vädrets makter lär tära på den, såvida inte någon ger sig på snöskulpturen handgripligen. 

ERIC SALOMONSSON 

Av Lisa Persson - 23 mars 2011 18:39


Ja vi bara väntar på Lillis ska komma ut snart..

Henke och Amanda ska få en bäbis..

Jag är moster till Henke...


LOVE Lisa



Av Lisa Persson - 23 mars 2011 14:48

Solen ger mig så mycket posetiv energi.

Och den känslan ska jag ha med mig hela dagen..

Tankens kraft är större än vi tror...  


I går hade jag två killar som skottade av gården till mig.. snällt eller hur..

tack Jimmy och Simon..

 

Och jag har och hämtade nya saker till vårat loppis vi har på te ding stan...

När jag skulle i väg på morgonen så fick jag sällskap av Nemo och Evelina..

       

Sen ser det ut så här när jag vaknar på morgonen..

Bra säng värmare har jag i allafall. 

   

Kungen och Nemo...

Sen i går hade vi i byaleget möte med några från arbetsförmedlingen till vårat sociala företag.. Vi söker folk som vill börja jobba hos oss..

 

Sen vill jag tanka för det härliga lunch sällskapet jag fick i dag..

Lunchen blev till att börja med på bowlingen sen ut i det fina vädret...

 

Nä nu byta om och ut och gå en långpromenad...

LOVE LISA

Av Lisa Persson - 21 mars 2011 23:06

LOVE LISA


Av Lisa Persson - 21 mars 2011 23:00


Mina härliga vänner här ute i denna knasvärld..


LOVE LISA

 

Av Lisa Persson - 21 mars 2011 17:59

Italiensk matlagningskurs i Rättvik med Giuseppe Perricci, fyra från vänster. Övriga är fr v Liv Bergman, Eduardo Padilla, Birgit Löf, Hans Abrahamsson, Jessica Ardevall, Katarina Lindqvist och Christer Edback.FOTO: HANS BLOOM

Italiensk matlagningskurs i Rättvik med Giuseppe Perricci, fyra från vänster. Övriga är fr v Liv Bergman, Eduardo Padilla, Birgit Löf, Hans Abrahamsson, Jessica Ardevall, Katarina Lindqvist och Christer Edback.FOTO: HANS BLOOM

Kursavslutning med efterrätter

Publicerad: 2011-03-18 05:50

Här är gänget som fått smak för Italien. Kocken Giuseppe Perricci, Rättvik, har haft en kurs i italiensk matlagning. Kursen avslutades med att deltagarna gjorde efterrätter.

Varje måndag under några veckor har köket i Vikarbyns bystuga förvandlats tlll ett italienskt kök. 
Sju personer har varit med i Vuxenskolans kurs i italiensk matlagning med Giuseppe Perricci som ledare. 
Han är från Bari och flyttade med familjen, hustrun är från Boda Kyrkby, till Rättvik för ett par år sedan. 
Idag är han kock på Bosses efter att även ha jobbat i Stiftsgården och i Greens Hotell i Tällberg. 
Giuseppe brinner för närproducerad mat utan tillsatser. 
Vilket han även förmedlat till kursdeltagarna. 
- Vi har jobbat med fina råvaror hela tiden, säger de.

Kursen har hållits vid fem tillfällen och varje gång har deltagarna fått inrikta sig på att göra några få rätter. 
De har gjort pasta för hand, gjort äkta grönsaksbuljong och fiskbuljong, fisksoppa, kyckling inlindad i bacon och lammragu. 
Extra guldkant på tillvaron blev det vid avslutningen då efterrätter stod på menyn. 
Enbart de italienska namnen på dem smakade fint och de innehöll smaskigt som vaniljkräm, choklad, vispad grädde, smördeg och mycket annat.

- Jag gillar Italien. 
- Har varit där några gånger och tycker om maten där, säger Christer Edback, som åkte från Laknäs för att delta i kursen. 
Han hoppas på fortsättningskurs. 
- Skulle inte vara helt fel, menar han.

Giuseppe Perricci ska också ha en kurs i att laga vegetarisk mat. Dessutom hoppas han kunna locka småbarnsmammor/pappor att göra barnmat av närproducerade råvaror. 
- Tänker rikta in mig på mat för barn från fyra månader till ett och ett halvt år. Alla deltagare ska få en kylväska med 28 burkar mat, som räcker en vecka, säger Giuseppe, som drar igång den satsningen med att bjuda in intresserade till Rättviks kulturhus söndag 17 april. 

HANS BLOOM

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards