Direktlänk till inlägg 30 juli 2010
3 | dl | vetemjöl |
2 | msk | råsocker, flor |
100 | g | smör |
1 | äggula | |
1 | msk | kallt vatten |
Fyllning:
7 | dl | röda vinbär (repade) |
5 | msk | strösocker |
1 | msk | potatismjöl |
Maräng:
3 | äggvitor | |
2 | strösocker Blanda vetemjöl och strösocker i en bunke. Finfördela ner smöret i bunken. Tillsätt äggulan och vattnet och arbeta samman till en smidig deg. Tryck ut degen i en form och nagga botten med en gaffel. Ställ in i kylen i minst 30 minuter. Förgrädda skalet, mitt i ugnen, i 225° i 15 minuter. Sänk värmen i ugnen till 175°. Rensa vinbären och blanda dem tillsammans med strösocker och potatismjölet Lägg dem i pajskalet Vispa vitorna, till marängen, till ett fast skum Tillsätt hälften av strösockret och vispa samman smeten styvt Vänd ner resten av strösockret Klicka ut marängen över de röda vinbären Grädda mitt i ugnen, tills marängen fått fin ljusbrun färg, i ca 10 minuter. Detta är pajen jag bjöd på i Tisdags kväll som blev så uppskattad av alla... Ska göra en i morgon och bjuda mina grannar på den.... Hoppas dom kommer att gilla den också.. LOVE LISA |
Jag fick nyss en inbjudan att få vara med på torsdag morgon o få prata om vad jag vill i 5 minuter. Har bestämt mig nu vad jag ska prata om. Men det får ni lyssna på kl 06.20. ;-) ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
||||||
5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
|||
26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|