Alla inlägg under januari 2009

Av Lisa Persson - 10 januari 2009 13:57

I morse gick jag och Annica ner på vårat gym vi har här i byn och skulle börja träna. Vi var ensamma där och det var jätte skönt och trevlig timme vi hade.Jag har svårt att vara upplåst på en massa timmar så nu kan jag och Annica hjälpa varandra att komma ner med att bara ringa och man går ner tillsammans så klart i tid och otid som det heter.

Jag har lovat Linda och Annica att jag ska ha gått ner 10cm i modjan till sista februari så nu vet ni också det*LER STORT*

Sen var jag hem och åt lunch och satt på vatten och hällde upp i termosen och tog 2 kokta ägg med mig och gick ner till Siljan. Bor alldeles vid Siljan. Jag hade mina längdskidor med mig och jag tog en tur på ca 5km. Lugnt och fint så klart. Känner mig inte så stark efter förskylningen men har ett stort behov att röra på mig igen. Man får ju bara ont i kroppen att ligga. Och min rygg blir inte bra av att vila utan sämmre.

Kortet är på Annica när hon tränar. Hon ska ta nya kort på mig när jag tränar dom blev suddiga i dag. Sen är det när jag varit ute på siljan.

Nu ska jag duscha och in ta ryggläge innan jag ska börja förbereda maten.

Hoppas även du haft en helt underbardag ute i dag.

LOVE LISA

Av Lisa Persson - 10 januari 2009 08:15

Frukost

          Fettsnål frukost
Fettsnål frukost 1 person
1 ägg
Salt
Peppar
200 g blandad svamp
5 g olivolja
½ lök
1 dl bladpersilja
125 g melon
125 g jordgubbar
2 msk yoghurt naturell
10 g pumpakärnor


Tillagning
Vispa ägget med salt och peppar. Rensa svampen och dela dem i kvartar. Rosta dem i en panna i lite olja med salt och peppar. Tillsätt hackad lök. När vätskan i svampen och löken kokat in strör du över hackad persilja som får steka med i 1 minut innan du tar alltihop ur pannan. Rör försiktigt ägget på medelvärme i pannan, tills det stelnar lätt. Skär melon och jordgubbar i små bitar och lägg upp dem var för sig med lite yoghurt och hackade pumpakärnor över. Arrangera äggröran med svamp och strö ev över lite extra persilja.

Av Lisa Persson - 10 januari 2009 07:30

I går så åkte jag till Östersund för att åka på tävling i skotercross. Det är en kompis till mig som skall tävla där på idag lördag. Tävlingen i Östersund heter http://www.arcticcatcup.se/ och föraraen heter Henrik Mases. coh vi håller tummarna för han idag.

I dag börja dagen att vakna i bussen kl 05.30 med att skotrana börja brumma här utanför. Vi sover 7 st i en stor buss med elver utanför som hörs hela natten.

Ja nu skall jag gå upp ochj kolla på träning och vi blir kvar i kväll också. Så imorgon så åker vi hem igen till Rättvik......


Kram kram från Östersund

Av Lisa Persson - 9 januari 2009 22:34


LUNCHEN    SOPPA

 

Till 4 personer behöver du:

  • 2 st broccolistånd
  • 1 st liten gul lök
  • 6 dl vatten
  • 0,5 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 4 st ägg
  • 4 msk vispgrädde
  • 1 dl lagrad riven ost

Gör så här:

Dela broccolistånden i små buketter och skär stammen, förutom delen längst ner, i skivor.

Hacka löken och fräs den mjuk i en kastrull.

Häll i hälften av vattnet och ca 1 tsk salt.

Lägg i broccolistammarna och låt koka några minuter innan du häller på resten av vattnet och buketterna.

Koka tills broccolibitarna är mjuka och ta sedan kastrullen från plattan.

Mixa till en slät soppa (använd mixerstav) och rör sedan ner crème fraichen.

Peppra och smaka av med salt. Servera med ostcocotte.

Ostcocotte

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj små ugnssäkra formar.

Vispa samman ägg, grädde och ost, fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.

Tips! Gör gärna ostcocotterna precis innan serveringen eftersom de har en tendens att sjunka ihop efter ett tag.

 

 MIDDAG......

 

Gorgonzolafilé med valnötter

Här har vi riktigt enkelt recept på god GI-mat. Stekt kycklingfilé i en sås med gorgonzola, crème fraîche, ädelost, vitt vin och buljong. Till det en sallad med hackade valnötter i. Supergott och med garanterat lågt GI.

Ingredienser (för två personer):
2 kycklingfiléer à 150 gram
olivolja
1 purjolök
1 burk crème fraîche
1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 tärning kycklingbuljong
100 g gorgonzola (kan ersättas med grönmögelost)
valnötter
sallad
tomater

Gör så här:
Stek kycklingfiléerna i olja på hög värme tills de fått fin färg.
Ta pannan från spisen, ta upp filéerna och lägg dem åt sidan i en tallrik.
Bryn finskuren purjolök på något lägre värme.
Tillsätt crème fraîche, ädelost, vin och buljongtärningen.
Smula ner ädelosten i såsen.
Lägg tillbaka filéerna i pannan och låt alltihop puttra i tio minuter under lock.
Servera med sallad en sallad på salladsblad, tomat och hackade valnötter.


LYCKA TILL I MORGON LÖRDAG.

Av Lisa Persson - 9 januari 2009 22:25

Nu kör vi

Först ut är Hasse Aro och jag vet inte om jag gillade det han gjorde, tyckte nog han var stel som en pinne men det är ju inte så konstigt med tanke på att det är första programet och han är dessutom först ut.
Poängen blev 8 för paret Aro/Sinclair

Näste man på dansgolvet är ingen mindre än världens starkaste man Magnus Samuelsson och jösses han är ju som en stor nallebjörn. Han var jätteduktig tycker jag mer mjuk och följsam än vad man kunnat tro.
Poängen blev 15 för paret Samuelsson/Sjöö

Som nummer tre fick vi se Kitty Jutbring och hon får gärna åka hem så fort som möjligt vad mig anbelangar för hon var inte bra på att dansa och sjukt jobbig att lyssna på.Men hon gjorde nog sitt bästa av detta.
Poängen blev 5 för paret Jutbring/Jacobson

Kvällens fjärde deltagare är Carl-Jan Granqvist och jag kan inte säga mer än att han är ju lite speciell. Dansen blev väl inte så lyckad och om valsen gick sådär så undrar jag ju hur det ska går för Carl Jan att dansa cha cha eller salsa. Kan ju faktiska vara lite kul att se.
Poängen blev endast 4 för paret Granqvist/Lindberg

Sedan har vi startfältets yngste deltagare Isabella "Blondinbella" Löwengrip. Ja hon är ju inte lika bra på att dansa som hon är på blogga men hon kan säkert lära sig. Hon ser ganska skön ut så hon kan nog bli bra. Om inte annat har hon ju en halv miljon potentiella röstare i form av alla killar och tjejer som följer hennes blogg.
Poängen blev 8 för paret Löwengrip/Näslund

Näste man till rakning är boxaren George Scott och han dansar med tjejen som vann den första omgången av Let´s Dance. Det ser lite stelt ut men ändå bra så han kommer nog klara sig ett tag gissar jag. Han verkar dessutom ha en vinnarskalle vilket inte är till nackdel.
Poängen blev 9 för paret Scott/Karlsson

Sedan springer Linda Haglund ut på dansgolvet och jag är nog lite för ung för att ha koll på hennes sprint prestationer men valsen ser helt okej ut i mina ögon men vad vet jag, vi får se vad juryn säger .
De verkar hålla med mig för
poängen blev 14  för paret Haglund/Ragnarsson

Nu har vi komikern/skådespelaren Morgan Alling och jag måste erkänna att jag faktiskt är imponerad. Jag trodde inte han skulle vara så bra som han är. Han kan nog gå långt i den här tävlingen. En av vinnarna är han ....
Poängen blev 22 för paret Alling/Fransson

Som nummer nio ser vi hon med den omtalade frillan. Jag har aldrig hört så mycket om någon annas frisyr, inte ens Pernilla Wahlgrens Picadilly Circus hår slår Höglunds höga skatbo. Ja talar förstås om Elisabeth Höglund och hon var inte så dålig som jag trodde hon skulle vara, Så där fick jag.. Poängen blev 13 för paret Höglund/Karlsson

Nu ska vi se vad Idol juryns Leila Bagge kan åstakomma när det är hon som ska granskas under lupp. Personligen tycker jag nog att hon är riktigt bra om jag får säga vad jag tycker, vad då om jag får, det gör jag ju hela tiden.
Poängen blev 18 för paret Bagge/Wallin

Näst sist ut ser vi barnens idol Mojje Johansson och han ser ut att klara sig fint tycker jag nog. Får han lika många röster som han har lockar kommer han nog att bli kvar ett tag.
Han får gärna dansa med mig också.Poängen blev 16 för paret Johansson/Carlsson

Som tolfte par och sist ut i kvälle har vi förmodligen tävlingens snyggaste par, Magdalena Graaf och Daniel Da Silva.
För att inte ha någon taktkänsla alls så måste jag säga att Magdalena var riktigt bra. Skit bra också säger jag.
Poängen blev 21 för paret Graaf/Da Silva

 Eftersom att det är säsongsstart så måste jag ju gissa vem som kommer stå som den slutgiltige segraren och jag gissar på Graaf och Da Silva, jag tror Daniel är vinstsugen nu.

Först att få lämna blir i alla fall Carl Jan, tror jag.

Nu ska jag sluta ta upp er tid genom att leka dansrecensent och skriva en massa nonsens om Let´s Dance

Av Lisa Persson - 9 januari 2009 16:16


Vi ska vara med på tv nu den 20 januari  på eftersnack


Kolla in oss då.

Av Lisa Persson - 9 januari 2009 15:40

Ja i dag känner jag mig lte piggare som tur är. Men lite huvudvärk endå hela tiden. I dag har jag varit och köpt mera ved av min kusin och hennes man.

Pappa och Marcus följde med och fyllde på med 2 kubik ved igen..Det går åt ved nu. Skratt.. men nu har vi haft en skön dag ute på ett par timmar. Bilderna är på pappa och sen försökte jag ta kort på Marcus med det gick inte som ni ser.

Han tyckte vi skulle ha en tävling där man fick gissa vem det var*ler*

Jag vill inte ha mina elemet på dom drar nå så in i vassen med el. Ska få nya snart hoppas jag. Där av allt eldande hela tiden*ler*

Var upp på affären nyss och alla står och pratar om tok fan vi har här i byn på nätterna. Hoppas detta tar slut snart. Vi är några som ska ut och hålla vakt nu.

Hoppas flera hoppar på detta nu. Kommer snart in igen med mat tills i morgon.

kram lisa

Av Lisa Persson - 9 januari 2009 15:20

Sadist skar travhästen i underlivet attackerade Ingalill Vantunen Perssonas dotter Gina upptäckt attackerade Ingalill Vantunen Perssonas dotter Gina upptäckte att någon rispat åttaåriga travhästen Gilda i underlivet. Och i går blev Ingalill överfallen hemma på gården av en okänd man. Mystisk man slog ner Ingalill, 53, på gården

En sadist härjar i Dalarna.

För ett par veckor sedan skars travhästen Gilda i underlivet.

I går slogs hästägaren Ingalill Vantunen Perssona ned i hönsgården.

Helgen innan nyår upptäckte familjen som bor på hästgården i Vikarbyn, utanför Rättvik, att någon överfallit deras Gilda.

Hästen betedde sig märkligt och hade enligt familjen rispskador i underlivet. En veterinär kunde konstatera yttre skador på djuret.

Även misstänkt sperma hittades på hästen. Dessutom glömde den misstänkte hästsadisten sina svarta vantar i stallet.

Hon såg okänd man

SKL undersöker nu fynden, och polisen utreder fallet.

Några dagar senare såg Ingalill en okänd man på gården.

– Han kom springandes från stallet. Dörren till hästbåset var öppen, säger hon.

I går kväll vid 20-tiden inträffade nästa olustighet på hästgården.

”Jag vaknade i snön”

När Ingalill, 53, hade matat hönsen föll hon ihop i hönsburen. Hon tror att hon överfölls av den misstänkte mannen.

– Det gjorde ont och svartnade till. Jag föll ihop och minns inte mycket. Efter 20 minuter vaknade jag upp på mage i snön och ropade på min man, säger hon.

Ingen person gripen

Ett stort polispådrag sattes in.

– Vi har gjort undersökning på platsen och det har lämnats in en anmälan om misshandel. Läkaren har dock inte hittat några yttre skador på offret, säger Kent Lind, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna.

Ingen person är ännu gripen. Något som oroar Ingalill.

– Det känns olustigt. Vi vill bara att den här personen grips, säger hon.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

gästbok


Skapa flashcards