Alla inlägg under januari 2009

Av Lisa Persson - 16 januari 2009 10:03

Vardagsmotionera

Ett utmärkt sätt att få ordning på den så viktiga vardagsmotionen, oavsett om du bara önskar hålla dig hälsosam eller om du är ute efter att bränna fett, är stegräknaren och ett par stavar att gå med. Kvinnor bör gå 10000 steg om dagen och män 12000 steg sägs det. Det är ganska mycket. Och kräver att man funderar på hur man ska lyckas få ihop alla dessa steg med. Med små medel så är det inte allt för svårt, börja med att ställa bilen hemma och åk kommunalt (om det är möjligt), leta efter anledningar att träffa dina kollegor, kopieringsmaskinen, kaffeapparaten osv istället för att ringa, eller be någon annan hämta ditt kaffe. Det bästa du kan göra är att ut och gå minst 45 minuter varje dag. Med ett aktivt tänkande på hur man rör sig och var man kan hitta steg så går det att komma upp i de rekommenderade talen.

Av Lisa Persson - 16 januari 2009 09:49

Hitta idealvikten med Linda & Lisa : och Stahremetoden
Handen på hjärtat, nog är det lätt hänt att du stoppar någonting i munnen utan att reflektera över om du verkligen är hungrig eller ens om det smakar gott? Kanske är du inte hungrig utan ledsen, stressad eller uttråkad. Kanske tillhör du de många kvinnor som ställer upp på jobbet och för familj och vänner i all oändlighet, men glömmer bort dig själv och dina egna behov?

För Linda Unger och Lisa Persson var det så och det gjorde att såväl kilon som skuldkänslor smög sig på. Men nu har de lärt sig ett annat sätt att tänka och att se på sig själva och livet – och kilona har rasat. Med hjälp av Stahremetoden, en behandling som grundar sig i kognitiv beteendeterapi, blev Linda av med 25 kilo och Lisa med 45. Övervikt beror inte i första hand på för mycket eller fel mat. I stället behöver vi ta hand om våra tankar, känslor och vardagsproblem på ett mer konstruktivt sätt, säger Lisbeth Stahre, forskaren bakom metoden.

Behandlingen fokuserar därför på att kartlägga deltagarnas beteende- och tankemönster och därefter på att stärka självkänslan, förändra negativa tankemönster och hitta konkreta, fungerande lösningar på vardagsproblem. Man kan arbeta i en terapeutledd grupp som träffas en kväll i veckan, i studiecirkelform – eller på egen hand.

I Hitta idealvikten med Linda och Lisa delar författarna med sig av sin utvecklingsprocess, ger handledning och konkreta tips.

Om författarna Lisa Persson bor med sin son Marcus i Vikarbyn.
Linda Unger bor i Rättvik.
Läs mer om författarna: www.unikajag.se

Av Lisa Persson - 16 januari 2009 08:22

Jag och Linda hade bestämt träff i går som jag skrev om.

Men Linda glömde bort mig..... Men hon fixade till det endå så det blev ett möte och lunch med mig endå. Jag köpte henne 20 fina tullpaner. Det är min favorit blomma. Och själv fick jag min favorit parfym av Linda som ni ser här nere. DE LANDCOME.... Vi satt och åt lunch på Fricks i Rättvik. Pröva tacotallriken där hos dom. Den är så god så. Vi satt och pratade om allt som kommer att hända fram över. Och det är mycket roliga saker ska ni veta. Men det kommer fram så smårning om. Sen gick vi till min släkting Anna som startat upp ett dropp in med solarium. Hon har fått till det jätte bra i Rättvik och vilka härliga solarium det var. Härligt tjejen och ett plus till dina arbetare.(hantverkarna)

Nu kan man gå dit precis "nästan" hur som helst.  Jag rekomenderar detta att göra ett besök hit.

Vi solade både två och mycket nöjda.

Nästa vecka kommer vi att vara med i tidningen LAND också.

Love Lisa


Av Lisa Persson - 15 januari 2009 16:22

 En hetsoppa


Antal portioner: 4

400 g köttfärs eller quornfärs
1 hackad gul lök
1 msk olivolja
½ tsk svartpeppar
1-2 tsk chilipulver
0,5 tsk salt
2 msk tomatpuré
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärning
1 burk vita bönor eller andra valfria bönor
persilja

  • Stek köttfärsen i olivoljan. Tillsätt löken och låt den steka med några minuter. Tillsätt kryddorna.
  • Häll i tomatpurén, vattnet och buljongtärningarna. Låt koka upp.
  • Tillsätt bönorna och låt allt bli varmt.
  • Strö över persilja innan serveringen.
  • Av Lisa Persson - 15 januari 2009 09:03

    Ja jag fattar inte att i dag är det 2 år sedan jag mötte Linda för första gången.

    Det var på Rättviksvårdcentral där jag började på en KBT kurs (Stahremetoden för övervikt och fettma). Och herre gud så mycket det har hänt  under dessa två år både för mig och för Linda. Linda gått ner 25kg och jag 45 kg. Men sen detta med min panikångest och våran självkänsla har blivit bättre och jag kan skriva mer om hur mycket vi har förändrat vårat liv men jag hänvisar till våran bok i stället. Vi har ju fått skriva en bok om hur vi har förändrat livet. Det heter "hitta idealvikten med Linda och Lisa"


    TACK TACK FÖR  DOM HÄR 2 ÅREN LINDA.

    VI HAR MÅNGA ÅR KVAR OCH MINST EN BOK TILL ATT SKRIVA


    Av Lisa Persson - 14 januari 2009 12:31

    Jag vaknade och kände mig riktigt pigg i kroppen.

    Så härligt så..Det var ett tag sen jag kände detta.

    Sen kläde jag på mig och skulle ut och gå 8km. Medans jag klär på mig så var det ett program på tv. Man kunde vinna 10 000kr. jag ringde in och kom med och så typiskt så var det fel svar. Men jag vann 500kr för att jag kom fram. Gissa om jag vart glad. Rundan jag gick kändes både kortare i dag och det gick så fort och lätt.. Men det berode nog på att jag var så glad.  Sen pratade jag med Anders Rosenpå SVT.

    Jag och Linda ska ju vara med på eftersnack på tisdag kl 22.30

    Kolla in oss då... Vi ska vara där redan på eftermiddagen. 

    Hoppas denna känsla sitter i hela dagen nu.

    LOVE LISA


    Av Lisa Persson - 14 januari 2009 12:21

    Jag vaknade och kände mig pigg som jag inte gjort på länge.

    Upp och åt frukost och såg på vakna med the

    Jag älskar dom alla tre. Jag får slkratta varje morgon med dom. Sen kläde jag på mig och skulle ut och gå så såg jag ett tv program om att gissa vilket land. Jag ringde in och kom med i direkt, gissade på Italien. Men det var fel!!!!

    Men gissa vad som hände..Bara för jag kom fram så fick jag 500kr..

    Gissa om jag blev glad. Sen gick jag 8km och det gick så fort och jag kände mig så glad. Sen pratade jag med Anders Rosen på eftersnack.

    Jag och Linda ska vara med detta program på tisdag kväll på tv 2 klockan 22.30

    Kolla in oss då. Fniss.. Vi spelar in det på eftermiddagen samma dag.

    Detta ska bli så spännande så. Och snart kommer några och ska kolla in mina element. Ska få nya som tur är..

    Av Lisa Persson - 13 januari 2009 16:51

    Ja i dag har jag varit på gymmet och sen gått 8km. Jag fick även min son med mig dit i dag. Det var skoj.

    Jag har nyss sätt på ett tv programm på 2an som hette Män och deras kroppar.

    Jag blev lite snopen att dom pratade som dom gjorde  i olika åldrar.

    Men det var kul att se och höra. Men det var mycket snack om storleken.

    Dom kollade in på varandra i duschen och så vidare. Har inge minne av att jag har kollar in mina kompisar typ ang bröst eller om dom hade fått hår och så vidare. Och det var även kul att höra deras tankar om kroppar förövritt. En del män tyckte att mans kroppen skulle vara smärt éller stora muskler och det bästa var att den fungerade. Så tror jag att jag aldrig har tänkt om kroppen.. Att kroppen ska fungera.... Det är något man tar förgivet känner jag. (Ja att man vill ha en kropp som fungerar).. Klart jag tänker så när jag har ont i min kropp eller ryggen eller någon annanstanns i kroppen. Men inte annars tänker jag så. Kroppen måste ju fungera för vi ska ta oss fram så klart. Mina tankar om mäns kroppar att att jag inte tycker om smala ben*ler* smala ben kommer aldrig in hos mig. Men jag tycker om mans kroppar så klart. Ja jag är lite snopen att jag ens skriver om detta men det var lite kul också. Hoppas du inte tar illa upp men vi har kroppar runt om oss hela tiden och inget konstigt med kroppar. Jo just ja Marcus har fått praktik i Falun nu 2 gånger i veckan. Berättar mera längre fram ang det.

    Hoppas du kommit upp i 10 000 steg i dag.

    Love Lisa

     

    Presentation

    Fråga mig

    9 besvarade frågor

    Kalender

    Ti On To Fr
          1 2 3 4
    5 6 7 8 9 10 11
    12 13 14 15 16 17 18
    19 20 21 22 23 24 25
    26
    27 28
    29
    30
    31
    <<< Januari 2009 >>>

    Tidigare år

    Sök i bloggen

    Senaste inläggen

    Kategorier

    Arkiv

    Länkar

    Besöksstatistik

    gästbok


    Ovido - Quiz & Flashcards