Alla inlägg under januari 2009

Av Lisa Persson - 4 januari 2009 12:59

Ätklocka för bättre matmönster
Det har inte bara betydelse vad vi äter utan även när. Medelålders svenskar som äter regelbundet har smalare midja och mindre risk för diabetes och högt blodtryck än dem som inte gör det, visar en färsk studie från Karolinska institutet.
   Därför har Mita Magnusson, kostrådgivare som driver GI-boden i Stockholm, konstruerat den nya matklockan Bity. Den piper var tredje timme och talar om att det är dags att äta – eller dricka vatten eller ta en rörelsepaus på jobbet. Den kan fästas diskret på till exempel skjortkragen eller behåbandet och kostar cirka 169 kr på GI-boden eller på postorder från www.bity.se

Av Lisa Persson - 4 januari 2009 09:58

Hitta idealvikten med Linda & Lisa : och Stahremetoden
Handen på hjärtat, nog är det lätt hänt att du stoppar någonting i munnen utan att reflektera över om du verkligen är hungrig eller ens om det smakar gott? Kanske är du inte hungrig utan ledsen, stressad eller uttråkad. Kanske tillhör du de många kvinnor som ställer upp på jobbet och för familj och vänner i all oändlighet, men glömmer bort dig själv och dina egna behov?

För Linda Unger och Lisa Persson var det så och det gjorde att såväl kilon som skuldkänslor smög sig på. Men nu har de lärt sig ett annat sätt att tänka och att se på sig själva och livet – och kilona har rasat. Med hjälp av Stahremetoden, en behandling som grundar sig i kognitiv beteendeterapi, blev Linda av med 25 kilo och Lisa med 45. Övervikt beror inte i första hand på för mycket eller fel mat. I stället behöver vi ta hand om våra tankar, känslor och vardagsproblem på ett mer konstruktivt sätt, säger Lisbeth Stahre, forskaren bakom metoden.

Behandlingen fokuserar därför på att kartlägga deltagarnas beteende- och tankemönster och därefter på att stärka självkänslan, förändra negativa tankemönster och hitta konkreta, fungerande lösningar på vardagsproblem. Man kan arbeta i en terapeutledd grupp som träffas en kväll i veckan, i studiecirkelform – eller på egen hand.

I Hitta idealvikten med Linda och Lisa delar författarna med sig av sin utvecklingsprocess, ger handledning och konkreta tips.

Om författarna Lisa Persson bor med sin son Marcus i Vikarbyn.
Linda Unger bor  i Rättvik.
Läs mer om författarna: www.unikajag.se

Av Lisa Persson - 4 januari 2009 09:49


När maten dövar jobbiga känslor- nu finns det effetkivt viktprogram på nätet.

Lisbeth Stahre har gjort ett webb program om att gå ner i vikt. 

Samma sätt som jag och Linda har gjort fast vi gjorde detta i grupp.

 

Det är som Lisbeth säger "många överviktiga kvinnor skulle faktiskt behöva bli lite mer "bitchiga"

Just nu få får du 140kr i rabbat om du läser tidningen Hälsan.

Du kan prova Stahremetoden på distansterapi till rabatterat pris.

http://www.halsa.se/

 

Köp våran  bok till detta program så får du mera hjälp till att gå ner i vikt.

Snart börjar vi med nya kurser.




Av Lisa Persson - 3 januari 2009 21:35


VISST BOR JAG VACKERT...Lisa

Av Lisa Persson - 3 januari 2009 18:01

Ja jag satt och såg detta och hade glädje tårar på mina kinder. Tänk att var så liten som 6år och vara med på detta.

Bara att stå på där framme och pratat in för alla som satt där skulle var nervöst eller hur? Och denna lilla rar tjej sjöng otroligt vackert också.

 


http://www.youtube.com/watch?v=UZ3zNb6ryhE&feature=related

Av Lisa Persson - 3 januari 2009 17:21

Här är en artikel som var med i Expressen. Helt jävla fruktansvärt!


UTSATT FÖR ÖVERGREPP. Inga Lill Persson Vantunen med ridhästen Gilda i Vikarbyn i Rättvik som utsattes för ett brutalt övergrepp i lördags natt. Polisen har säkrat flera spår efter förövaren. I går återvända mannen till stallet - men flydde när han upptäcktes. Foto: ANN CHI ERIKES


Polis jagar sexsadist
Ridhästen Gilda, 8, utsattes för ett brutalt övergrepp i stallet. Polisen tog prover och hoppas finna mannen i DNA-registret. I går återvände mannen till stallet - men flydde när han upptäcktes. - Nu vågar jag inte sova på nätterna, säger Ingalill Persson Vantunen, 53.

Det grova övergreppet på den före detta travaren Gilda i Vikarbyn utanför Rättvik i Dalarna skedde natten mot i lördags.- När min dotter Miriam kom till stallet i lördags morse för att mata hästarna såg hon direkt att något inte stod rätt till. Gilda var rädd och upprörd och hade skador i underlivet.- Veterinären som undersökte Gilda var övertygad om att det måste ha varit två gärningsmän som förgripit sig på hästen, säger Ingalill Persson Vantunen.

Fotspår i snön
Polisen gjorde flera fynd på platsen. Bland annat hittade man en handske som en gärningsman tappat. Det fanns också fotavtryck i snön. Polisen tog spermaprov från stoets underliv.- Vi ska köra det provet mot vår databas med DNA så får vi se om vi får napp, säger Göran Svahn, vakthavande befäl vid Dalapolisen.

Gråten i halsen
Ingalill Persson Vantunen berättar med gråten i halsen:- När jag gick förbi stallet på måndagskvällen såg jag en man springa ut från stallet, antagligen var det våldtäktsmannen som skulle göra ett nytt försök eller försöka ta tillbaka den tappade handsken. Han flydde därifrån när jag kom. Han var lång och smal och hade svarta byxor och svart jacka, säger Ingalill Persson Vantunen.Sent i går kväll sökte polisen med hund för att få upp spår, dock utan resultat. Upplagd av Linda kl. 19:00 0 kommentarer
Av Lisa Persson - 3 januari 2009 10:27

Mina 5 tips för att lyckas med viktnedgången:


1 Var beredd på att göra en relativt stor förändring av din livsstil.

2 Tro på dig själv! Du kan!

3 Gå in i ditt nya liv med glädje!

4 Sätt upp små delmål att jobba mot. Det håller motivationen stark.

5 Var ärlig med dig själv! Du kan inte jobba med känslor du stänger inne.




”Jag har fått en helt ny självkänsla”

Jag jojobantade i 20 år. Mitt dåliga självförtroende bakom den glada masken fick mig att trilla dit gång på gång.

Med hjälp av Stahremetoden lyckades jag Lisa Persson göra upp med tankarna hon så länge flytt med mat – och tappade 46 kilo.



Jag kopplade inte själv ihop sin panikångest, besvikelse och urusla självbild med all dårlig mat som jag tjuvåt i sängen och alla de 148 kilon jag bar på.

– Jag trodde att jag åt rätt så bra. Men det gjorde jag ju inte. Jag trodde också att jag hade bra självförtroende, men det kunde förmodligen inte varit sämre.


Kände sig värdelös

JAG är den där tjejen som redan som liten fick höra att hon ”inte kunde”, att hon aldrig skulle bli så duktig som sina syskon och bara fick röda bockar i skolan.

Så för att vara någon blev jag den dumsnälla, glada som ställde upp på alla andra utom sig själv. Innerst inne kände hon sig utnyttjad och värdelös. Och för att döva åt hon.

– Jag ville inte visa att jag mådde dåligt, så jag gömde mig och åt. Jag ”var värd det”.

Vändningen blev den KBT-kurs jag hamnade på via sin vårdcentral för snart två år sedan.

I dag har jag gjort upp med sina negativa livsregler, som ”att hon är misslyckad” och ”inte duger”.

Bara genom att byta tanke och börja stå upp för sig själv har hon tappat hela 46 kilo!


jag har en del kvar att göra i mitt liv också så klart.

Men jag har gjort stora förändringar i mitt liv på kort tid.

Kom ihåg att kan Lisa så kan du också göra förändringar i ditt liv.

Det är aldrig försent som du vet. Men man måste byta livsstil och ibland vänner och ibland även den käraste för att finna sig själv. Man har ju lätt att anpassa sig efter andra om man känner sig lite osäker eller att man känner sig behövd av andra. Man måste läsa sig att bli lite bitchig med glimten i ögat och tänka på sig själv först.

Lite kort om mig och hoppas du finner lite insperation till att köpa och läsa våran bok Hitta idealvikten med Linda och Lisa.

kram Lisa

Av Lisa Persson - 2 januari 2009 18:44


KOLLA IN PÅ DENNA LÄNK OCH BESTÄLL DEN



http://www.energica.se/Product.aspx?ProdNo=75334

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards