Alla inlägg under december 2008

Av Lisa Persson - 20 december 2008 23:09

Julfrestelse med palsternacka och pepparrot Jansson har fått sällskap av palsternacka och pepparrot i formen. Det här behövs till 4-6 port: 2 burkar ansjovisfiléer, à 125 g 1 kg rå potatis, skalad och strimlad 2 palsternackor, skalade och strimlade 2 stora gula lökar, skivade och smörfrästa 1/2 dl pepparrot, riven 1 dl mjölk 1 krm vitpeppar, nymald 2 msk ströbröd 2 msk smör 2 dl vispgrädde Ugn: 225º


Gör så här: 1. Häll av spadet från ansjovisen, men spara spadet från en av burkarna. 2. Varva potatis, palsternacka, lök, pepparrot och ansjovis i en smord ugnssäker form. Första och sista lagret ska vara potatis. 3. Blanda ansjovisspad, mjölk och vitpeppar. Häll blandningen över potatisen. Strö ströbröd ovanpå. Klicka över smöret. 4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca en timme. Späd med grädden efter ca 30 minuter. Servera med knäckebröd och ost. Smaklig måltid!

Av Lisa Persson - 20 december 2008 17:39

Kickan i kväll.. Hennes barn är hemma med oss.Jocke och Johan heter dom. Hennes man är bort i kväll. Jag vaknade  kl 06.10 i morsse och skulle gå på toaletten då mötte jag Marcus två kompisar i hallen. Är ni på vähg hem frågade jag. Nä vi ska ut och hämta madrasserna och lägga oss nu.*skratt* när jag gick upp la dom sig. Sen har jag varit och hälsat på min kanin i dag och Eckes alla kompisar. Hade hårt bröd och mycket morötter till dom. Sen var jag bjuden till Gerd och Penti på kaffe. Vi hade en mycket trevlig stund då. Tänk om alla var som dom, vad härligt det skulle vara då. Henke och Amanda har varit och hälsat på oss i dag. Jag blir så glad när dom kommer och hälsar på "gamla" faster. LER

Nu tar jag och går till Kickan och "grabbarna"

Önskar dig en härlig kväll. Kram lisa..


Vi såg Lars-Christers vinna på dansbandskampen.

Kickan och Johan hejade på dom


PS: i går gjorde jag köttbullar i vedspisen och i dag kyckling och det vart så bra så.. I morgon ska jag göra Janson i vedspisen.

Av Lisa Persson - 20 december 2008 14:05

Några små tips jag hittade  hos

http://www.hearttoheartblogg.se/



  • mina berömda kyckling-mackor i små snittar (består av toast, sallad, gurka, majonnäs, kycklingfile, bacon och cornicorns)
  • räksnittar (räk och romröra på grovt bröd med gurktwist)
  • grekisk sallad
  • mozzarellasnurror (smördeg som har fyllts med mozzarella, örter och sen rullat som rulltårta och sen skivats upp, penslats med ägg och flingsalt på och gräddats i ugn)
  • Små knäckemackor med julskinka och senap på.
  • Små lussebullar
  • pepparkakor med ädelost
  • äppelflarn med kanelgrädde (skalade skivade vinteräpplen på mördeg med riven mandelmassa och socker)

    Nu blir det städning här och fixning av vardagsrum inför två bordspokern. Efter städningen är gjord så blir det förberedelse för tilltuggen. Om ni är sugna på poker ikväll så finns det plats. Det är bara att höra av er. :D
    Eller kom och käka lite tilltugg vet ja. ;)


Jag tyckte detta var lite kul att dela med sig i fall ni ska ha några små träffar med något att äta till..



Av Lisa Persson - 19 december 2008 19:39


 Hittade denna härliga kvinna sjunga denna låt

 

http://www.youtube.com/watch?v=t9Zq22xyqmo&feature=related

Av Lisa Persson - 19 december 2008 19:14

Lisas brev

"Gomorgon Lisbeth..

Mitt utgångsläge var inte det bästa. Jag har haft panikångest i 17 år, medicinerat och gått i samtalsterapi. Är sjukskriven sedan år 2000 pga av ryggvärk och panikångesten. Och så naturligtvis min övervikt.

Jag fick chansen att gå på viktminskningskurs (Stahremetoden) och lära mig tänka rätt. Det har förändrat hela mitt liv. Kursen har hjälp mig att få kontroll både på min vikt och min panikångest.

Jag har med Stahremetoden lyckats gå ner 30kg mellan januari till november.

De 10 stegen har givit mig så mycket. Jag tänker mycket i KBT-väg - inte bara inom mat utan även i mitt liv också.

Känner att jag har gjort en stor häftig grej med att klarat av denna kurs, i många avseenden;

  • viktminskningen så klart,
  • jag är inget offer längre,
  • ser saker på ett annat vis,
  • känner mig mycket tryggare i mina känslor till min familj och mina vänner. 

Jag kommer ihåg att när jag gick igenom kursprogrammet så kände jag att Steg 1 skulle bli det jobbigaste och svåraste.

Den härliga triangeln - Tankar-Känslor-Betende har lärt mig så mycket.

Att byta ut negativa livsregler - herregud så svårt tänkte jag, detta blir något att bita i. Men jag bestämde mig för att vara ärlig mot mig själv denna gång.

Nyckelfrågorna skrev jag de första två veckorna och då var allt så lätt och roligt. Jag var på G kände jag.

Men sen blev det jobbigt i några dagar och då blev det jobbigt att skriva nyckel frågorna.

Jag bestämde mig för att gräva lite djupare i mina känslor och gud så jobbigt det blev.

Kände mig ledsen, besviken och arg på många. Sedan blev jag arg och ledsen på mig själv för hur jag har kunnat tillåta mig att känna så. Jag hade gjort mig till ett offer.

Men nu är det slut med det. Jag har fått mer kunskap om mig själv -  mer än jag vetat fanns.

Har tagit bort tre vänner som jag insett inte varit bra för mig och det är pga av kursen. Det är inget jag ångrar, känner ingen bitterhet emot dem utan jag känner mig klok i det beslutet.

Ordet offer är ett starkt ord för mig. Jag blev ett stort offer i mitt tidigare förhållande som varade i många år. Det satt sina spår i vikt och i tänket.

Men nu har jag en koll som hjälper mig att aldrig mera bli ett offer.

Det har blivit så att nu ser jag alla andra som blivit offer. 

Jag har alltid varit känslig för ord, och många fel ord har fått mig att må väldigt dåligt. Både som barn och i mitt vuxna liv. Stahremetoden har ändrat på det och förstärkt min självbild och mitt självförtroende.

Nu har jag började leva lite mera och vågade göra flera saker, t ex ut och gå själv i skogen. Hade något sagt det för ett år sedan så hade jag bara skrattat åt det - jag själv i skogen, nä du. 

Nu är jag medicinfri, har börjat åka buss till Rättvik, simmar och solar och handla små stunder i affären m.m 

Nu använder jag mina tankar på rätt vis och håller ångest och matsug borta.

Jag har alltid i tid och otid ställt upp för mina vänner. Jag ställer upp nu också för dem men numera på mina villkor. Jag kan säga nej utan att få dåligt samvete. Och det är så härligt.

Många av mina vänner ser en enorm skillnad på mig nu, inte bara vikten utan också mitt sätt att vara o tänka.

Jag önskar att många fler får kontakt med ditt kognitiva synsätt via Stahremetoden.

Mvh Lisa Persson, Vikarbyn

Ps. När jag gått igenom Steg 1 och fixade det och förstod allt om mig själv då gick  resten mycket lättare.

Började skriva tre bra saker som hänt mig under dagen, t ex drack morgonkaffet i sängen, promenerat en timme, fick jag strykningen gjord osv.

Jag satt upp små delmål för mig själv som jag med tillfredsställelse genomförde steg för steg.

Ds"

Ett varmt tack, Linda och Lisa, för att ni ville dela med er av era berättelser.
// Hälsningar Lisbeth

Av Lisa Persson - 19 december 2008 19:04

Ja jag började som vanligt i sängen med att se på vakna med the voice.

Dom ringde upp Arne. Ni vet jul Arne...

Arne Georg Fredrik Weise, född 28 februari 1930 i Malmö Sankt Pauli församling i Malmö, är en svensk, numera pensionerad, TV-profil och journalist.

Arne Weise är känd för att under flera år ha varit programledare för programmen Ett med naturen och Minnenas television i SVT. Han är också känd för att under trettio år ha varit värd i SVTjulaftonskvällen, vilket han var fram till och med julen 2002. I samband med att han skulle fylla 65 år (1995) avslöjade han att han tänkte avgå som julvärd, men möttes då av mycket stora protester och valde därför att fortsätta som julvärd.

År 2002 gav Weise även ut skivan Minnen, drömmar och lite till med tretton sånger som han skrivit själv. Han har under en kort period varit programledare för musikprogrammet Svensktoppen i Sveriges Radio. Han har också agerat skådespelare: År 1982 hade han en roll i thriller-TV-serien Skulden, där Gösta Ekman spelade huvudrollen som en svensk som sålde svenska försvarshemligheter till Östtyskland.

Då kom min jul känsla jag saknat i år.

Nu är det jul städat och jag har gjort mina köttbullar i min ved spis. Och lagt in sillen och slagit in en massa packet som ligger under granen jag och min härliga son klätt. Mycket  har hänt här hemma i dag.

Han även ta kaffe med min Vän Lena som varit planerat i 2 veckor nu.

Fått även ett samtal om att dom ska komma och fota mig inför en tidning och vill även ha min son Marcus med på bilden.(för han betyder så mycket för dig sa dom) Och gissa vad rätt dom har på Tidningen. Han är mitt allt. Nu ska jag sätta mig och bara vara och hoppas ni fått lite insperation att fixa med lite hemma nu.

Önskar just dig en härlig fredags kväll.kram Lisa


Av Lisa Persson - 19 december 2008 14:10

Köp våran bok nu så du har den till dig själv till år 2009.

Det blir ett nytt år och kan jag förändra mitt liv så mycket så kan du också. Allt handlar inte om vikten utan att man ska må bra och tycka om sig själva. KBT är det handlar om att byta livs stil.Unna dig denna bok eller någon annan du tycker om eller behöver den.

 

http://www.energica.se/Bestsellers.aspx

 

Du kan även läsa den på

http://www.lisbethstahre.com/

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards