Alla inlägg under november 2008

Av Lisa Persson - 17 november 2008 13:08

Jag och en tjej gick i dag 1 mil på 1,5 timme vilket jag var nöjd med men jag går fortare själv. Då har jag en bättre tid men så nöjd endå är jag för det var en trevlig tur vi hade ihop. Och det var lite kallt men solen var framme och vi går både i skogen och efter siljans strand. Känner mig så pigg nu. Ska ner till Rättvik nu och få behandling och sen har vi kurs i kväll. Ska bli så kul att höra vad dom tyckte om att promenaden i går.

Jag önskar dig en härlig fortsatt dag.

Kram Lisa

Av Lisa Persson - 17 november 2008 07:25


                                    God morgon på dig.

Vi ska ha föreläsning i Vikarbyn på torsdag om ni är intresserad att komma.

Titta i Rättviks bladet där står det om eller anmäl er här på någon av våra e-mail adresser lisap_67@hotmail.com

Det är klockan 18,30 på bed and brekfast i Vikarbyn.

Välkomna säger vi också så klart. 

Av Lisa Persson - 16 november 2008 21:58

Av Lisa Persson - 16 november 2008 19:10

Ja  nu har jag inte skrivit på hela helgen. Men tar tag i detta nu.

Ja Fredag kväll ringde det en kille som bott i Svergie i 26 år och ville berätta att han läst om mig och även köpt boken om mig.

Jag var duktig osv. Men sen började samtalet att spåra ut så jag avslutade det. Efter detta så vart jag lite fundersam och lite obehag kom det också så klart. Men jag gick upp till min gamla lärare Håkan och gav honom min bok.

Vi hade en trevlig kväll ihop och Mange var också där. Lördag var jag ute och gick länge och väl. Och det var ett underbart väder. 

På efter middagen så kom min älsta syster son Henke och hans gulliga och rara tjej Amanda hit och jag fick så fina blommor av dom. Ler Amanda hade en kul kommentar till mig och min vikt. Amanda jag menar detta också nu.

Hon och jag har inte sätts på ett tag så hon säger men Lisa vad liten du börjar bli nu. Du ser helt normal ut. Skratta gjorde jag och tänk på detta. Amanda såg mig första gången när jag vägde som mäst och så klart tyckte hon att jag var stor. Men nu var jag norlam. Tack Amanda för du sa så. Jag gillade det du sa fast det ser kanske lite knäppt ut när jag skriver detta.Du är min lilla sol med mycket glädje och skratt. Kram på dig Amanda. Bild på Henke och Amanda

Sen i dag så var jag ute med några trevliga tjejer i grupperna vi har och gick 1 mil med dom. Det var både skoj och kul och jag vart så stolta över dom alla. Någon hade skogs skräck och fixa detta galant och sen var det några som inte gått längre än 5km tidigare i sitt liv. Och i dag så fixade dom 1 mil. Hoppas ni känner av det lite i kroppen i morgon också *LER*

Ska ut och gå 1 mil i morgon också med en av dom som gick med mig i dag. Kul kul.

Jag är så nöjd så med min helg förutom telefon samtalet så klart.

Men ni andra som har ringt och sagt fina saker både om mitt jobb att gå ner eller ang min panikångest eller bara pratat om boken är så kul så.

Det får ni forsätta att göra men jag vill inte ha något knäppt samtal hem till mig mera. Kram från Lisa

Av Lisa Persson - 14 november 2008 16:11

9 steg mot ett sundare liv – så gör du:

”Varför äter jag fel när jag vet hur jag ska äta rätt?”

Övervikt handlar väldigt lite om vad du äter, utan om stress, suddig självbild och negativa känslor.

Forskaren Lisbeth Stahre har tagit fram ett tioveckorsprogram som hjälper dig bryta de dåliga tankemönster och lösa vardagsproblemen som blivit din övervikt.

Första veckan svarar du på sex frågor varje kväll. Svaren är din bas när du går vidare i programmet. Återkom ibland till frågorna under programmets gång.

  Vad har hänt i dag? Skriv ner händelser/situationer som på olika sätt engagerat och berört dig.

  Hur har du tänkt kring händelserna? Vilka känslor har de väckt hos dig?

  Hur tror du att din uppfattning av dagens händelser har påverkat ditt ätbeteende?

  Om du tänker igenom händelserna, anser du att dina tankar och slutsatser av det som hänt varit realistiska?

  Skulle man kunna tolka dem på ett annat sätt än vad du har gjort?

  Hur skulle en annorlunda tolkning av det som hände i dag ha kunnat påverka ditt ätbeteende under dagen, tror du?

Följ sedan de nio stegen, ett steg i veckan. De hjälper dig att stärka din självkänsla och bryta negativa tankemönster. Allt för att minska den oro, stress och irritation som är så lätt att dämpa med mat.


1 Byt ut negativa livsregler!

En livsregel är din egen sanning om dig själv, som att ”jag måste vara duktig för att bli omtyckt” – grunden för vår självbild. Våra livsregler formas från barnsbenen, vi kanske fått höra att vi är snälla, lata, förlorare, släktens lilla akademikerhopp – regler vi omedvetet försöker leva upp till. ”Fel” livsregler kan förvandlas till livshinder, en drivkraft bakom negativa vanor som stress, oro, sötsug. Fundera: Vilka är dina livsregler? Vem har gett dig dem? Vilka vill du ändra på?


2 Stärk ditt självförtroende!

Hur du ser dig själv påverkar ditt självförtroende. Kvinnors självbild är ofta förenad med stor dos självkritik. Vi har höga krav på oss själva som mammor, kollegor, partners. Är du nöjd med dig själv växer självförtroendet och du behöver inte ätandet som kompensation. Våga ta plats, prova nya saker, vägra vara ett offer. Två enkla ego-stärkare: 1, dölj inte dina åsikter bakom ordet ”man” när du egentligen menar ”jag”, stå för vad du tycker. 2, sug åt dig av andras uppskattning! Svälj alla ursäkter som ”inte den här gamla trasan ...”, säg ”tack, så roligt att du tycker det!”.


3 Förändra dina tankemönster!

Dina egna tankar påverkar din självbild och ditt självförtroende. Negativa tankar leder till negativa känslor, som leder till negativa beteenden – som att äta fel. Byt tanke och bryt hela kedjan. Negativa tankar kommer ofta snabbt och automatiskt. Tänk ”ett varv till”. Fokusera på positiva saker som händer och verklighets-checka dina negativa tankar. Är de rimliga?


4 Bli chef över ditt eget liv!

Vem bestämmer i ditt liv? Vad du ska väga till exempel? Det är inte helt självklart. Syna vilken roll du har tillsammans med andra (den som alltid ger efter, eller den som vägrar att ge upp). Det säger en del om din roll i ditt eget liv. Det är dags att välja. Huvudroll eller biroll? Aktör eller offer? Du bestämmer. Se dina behov och ta ansvar för att fylla dem.


5 Sätt gränser och säg ”nej”!

Det är svårt. Att ”sucka och ställa upp” av lojalitet (och samtidigt sucka och bli irriterad på sig själv) är ett säkert medel för att bli omtyckt. Men att våga säga ”nej” är nödvändigt för att inte hamna i stressfällan. Rita i ditt block. Var på ”hjälpskalan” ligger du? Sätt kryss.

A=Prioriterar andra före mig själv

B=Prioriterar mig själv före andra

A.................................................
.....................................B


Är du nöjd med din markering? Om inte – vad försöker du att vinna genom att åsidosätta dig själv?


6 Stress kan ge övervikt!

Negativ stress är en subjektiv upplevelse av att inte ha kontroll och samtidigt en kraftfull ät-trigger på grund av all oro och ångest stressen framkallar. Eller så här – fetma och stress är två yttringar av samma problem, brist på kontroll. Vad beror just din stress på? Tidsoptimism? Övermäktiga jobbuppgifter? Eller för höga krav på dig själv?


7 Ta kontroll över stressen i ditt liv!

Stresshantering handlar ofta om att skapa balans i livet mellan jobb och fritid, krav och lust. Att lyckas med det handlar främst om att bli medveten om hur man hushållar med sina inre resurser. Var lägger du din energi? Gör en minianalys där du listar allt du lägger energi på, exempelvis: jobbet, partnern, barnen, villan, föräldrar och dig själv. Rita in aktiviteterna i ett cirkeldiagram motsvarande den energi du lägger på dem. Förfina. Jobb kan vara både lust och olust. Ta en röd penna och fyll i hur stor del av varje tårtbit som är olust. Titta på din cirkel – vad överväger, lust eller olust? Tänk efter vilka situationer i ”tårtbitarna” som brukar få dig stressad. Studier visar att två åtgärder fungerar extra bra när du vill stressa mindre: strukturera och begränsa – säg ”nej”.


8 Genomför positiva samtal!

Tjat och sandlådebråk med våra nära är nästa viktfälla. Urspårade samtal slutar lätt med en öppnad kylskåpsdörr. Vi har alla tre samtalsnivåer – barn/vuxen/förälder. Det lite egoistiska barnet i oss bubblar lätt upp när vi känner oss kränkta eller orättvist behandlade, lika lätt som det är att slå över till att bli föräldern – ”jag vet bäst”-rollen. Att möta föräldern i en diskussion aktiverar vår barnnivå. Och tvärtom. Bäst samtal förs mellan två vuxna.


9 Förverkliga mål och förändringar!

Grattis! Du har förmodligen redan tappat ett eller flera kilon. Nu är det viktigt att sätta upp mål för att fortsätta gå ner eller behålla din nya vikt. Kanske har du upptäckt andra delar av ditt liv som du skulle må bra av att förändra? Oavsett vilket måste du ha en strategi! Tydliga, realistiska delmål håller styrfarten. Glöm inte att belöna dig själv!

Av Lisa Persson - 14 november 2008 06:29

Nu går folk även här hemma med påsarna med Linda på.

Så kul så. Linda träffade så mycket trevliga människor på mässan.

Hon träffade även folk hon kände igen också. Jag hoppas att du får en härlig dag i dag hela dagen. Själv ska jag ta kaffe i sängen nu och bara vara sen väcka min son som ska til skolan. Ska ut och gå en långpromenad sen och efter det åka till Rättvik. Ja i går kväll kom Mange till mig och strax efter så kom Lena också. Så kul attträffa dom båda. Jag bara älskar mina vänner mycket högt. Lite avis på Linda som ska få åka bort med min "blivande" man*skratt* (Ett litet skämt i fall du läser detta  H)

Kram i från Lisa

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards