Alla inlägg under oktober 2008

Av Lisa Persson - 18 oktober 2008 20:46

Ja nu har jag och Linda fått sälja dom första böckerna och det känns jätte bra för oss. I går och i dag har vi varit på Mora parken. Det har varit en mässa som heter må gott. Vi har träffat så mycket trevliga och mysiga människor under dom hära 2 dagarn. Vi vill Tacka er så mycket som har varit fram och sagt att vi har haft bra föreläsningar under dom här dagarna. Vi vill ju dela med oss av våran insperation att för ändra era liv till något bättre. Man kanske bara har 5kg övervikt eller 40kg övervikt och man mår dårligt i sig själv. Och därför bör man ta tag i problemen först och sen kommer vikten på köpte. Vi sålde en bok till en kvinna i Mora som heter Kerstin Gustavsson i går och hon läste ut den i dag och hon tyckte så mycket om boken och kännde igen sig själv i vissa saker. Hon är på bilden här med mig och Linda utanför mässan. Vi fick en hälsning av henne ang boken och vi blev så glada att vi undrade om hon ville komma och träffa oss i dag... Och det ville hon. Vi är så tacksamma att vi fick träffa henne och hon var den första som läste våran bok. Och ett stort plus att hon gillade den också så klart. Tack Tack Kerstin för du var så snäll och kom i dag och vi fick höra vad du tyckte om våran bok.

Hoppas ni andra tycker om boken. Skriv gärna och berätta för oss är ni snälla. Vi kommer att lägga upp flera bilder under veckan från mässan.

Tack Monica och Per för en underbar helg med er och god mat.Tack Tack. Sen ett stort Tack till tjejerna på Mässan som har stöttat oss så härligt. Många härliga tack i från oss båda Linda och Lisa


Klicka på länken Nedan för att beställa boken

http://www.energica.se/Product.aspx?ProdNo=75334

Av Lisa Persson - 17 oktober 2008 11:42

Bara en bild på mig och pappas hund han måste lämna tillbaka nu pga allergi.

Skriver mer i kväll.Kram Lisa

Av Lisa Persson - 17 oktober 2008 05:37

Gissa om vi är stolta över denna bok.

Ut och köp den mina vänner och få insperation av oss!

Eller beställ den här. http://www.energica.se/Product.aspx?ProdNo=75334

Av Lisa Persson - 16 oktober 2008 21:31

Hejsan alla glada!

Gissa om jag och Linda har och är glada i dag. Jag låg och sov så gott i morsse. Jag hade sovit så dårligt pga värken. Det var Linda som sa att nu är boken på förlaget.(Per Frisk ringde) Vi slängde på oss kläderna och körde mot Orsa. Vi skrattade bara igen. Vi och bil tillsammans är en farlig kombination*skratt*

Vi tog några kort när vi åkte upp och när vi fick se boken på trucken*skratt* så konstigt att se sin bok måste jag säga att det var. Nu snackar vi många känlsor,glad,nervös,upprymd,pirrig,asgarv,tom,lyck
lig och många många mer känslor. Det är ett kort på oss och Monica Frisk på lagret. Monica äger förlaget Energica. Och när Mona hade packat våra böcker så ville dom att vi skrev våra autografer i böckerna*skratt* det var både kul och jobbigt. Kolla in Linda hon vart helt slut när vi skrivit klart. Och det berodde på alla känslor som kom och gick i oss under ett par timmar. Sitter här hemma nu efter många timmar och känner lika dant.

Varit till min pappa med en bok och även min son har fått en av mig. Han är så stolt över sin mamma. Vi ska ha boksläppet den 25 för våra närmaste vänner och släkt. Så dom får inte boken ännu*fniss* vi vill hålla den ett tag till. Nu ska jag ta en verktabblet och hoppa i sängen. Ja du Linda tack för en händelserik dag i dag. Vad vi har varit duktiga.... Kram Och Tack igen.

Sov gott mina vänner// Lisa

Av Lisa Persson - 16 oktober 2008 08:53

sök lite ang frysen axel.. så här står det.


Fryst axel (Frozen shoulder).

Det finns idag ingen vedertagen definition av fryst axel, trots att mer än 800 vetenskapliga artiklar har berört detta område. De flesta är överens om är att en fryst axel är stelare och ondare än vid andra typer av axelsjukdomar. Hittar man en förklaring till att axeln är stel och ond så kallar man det inte för fryst axel. Fryst axel kan ibland vara relaterad till vissa sjukdomar som diabetes mellitus, problem med sködkörteln, diskbråck i halsryggraden, stroke, neurokirurgiska ingrepp och hjärtinfarkt.

Utredning; När en patient får en stel och ond axel kan man ofta kan finna en behandlingsbar orsak. Röntgen, ulraljudsundersökning, lokalbedövningsinjektioner och MR är bra hjälpmedel för att utesluta behandlingsbara sjukdomar.

Behandling;  Sjukdomen har en stark tendens till att självläka hos 90-95% av patienterna, även om det tar lång tid. Ibland upp till 2 år. Patienten få noggranna instruktioner om att töja och tänja i axelleden. Har problemen inte blivit bättre efter 4-6 månaders strukturerad rehabilitering så bör man överväga andra typer av behandlingar. Valet av behandling kan variera beroende på vad den enskilda ortopedens erfarenheter. Det vanligaste är kortison injektioner i axelleden eller olika typer av manipuleringar av leden.  Hos en liten andel patienter har sjukdomen ett mycket långdraget och smärtsamt förlopp. Dessa kan erbjudas en titthålskirurgisk (artroskopi) operation. Operationen går ut på att förlänga förkortade ledband och öppna upp den förkrympta ledkapseln. Resultaten efter operation är mycket goda.


Ja det lät ju inte så kul. Har haft så ont och har ont ännu i axlarna och det går ut i nacken och ryggen nu för det gör så ont och jag drar ihop mig. Men men får lov att vänta till på måndag. Önskar er en härlig dag en då.

Kram kram

Av Lisa Persson - 15 oktober 2008 21:57

Jag har tillbringat min dag i sängen hela dagen.

Har ont i armarna så mycket att jag måde illa både i går kväll och i morsse. Jag har ringt nu och bokat tid hos sjukgymnasten. Det heter nog frysen axel det jag har. Tyvärrrrrr har jag haft detta i 1,5 år nu utan att söka hjälp. Men sån är jag. Går inte fören det har gott för långt. Jag lär mig aldrig. I det laget Marcus är med i är Henrik Schyffert med i och jagar. Det var lite kul tyckte jag så klart efter som jag lägger ut det här i denna värld. Men tyvärrrrrrrr har han inte fått skjuta någon älg ännu. Och i dag var det 3 vargar på området dom jagade i så dom fick ta in hundarna. Ja hur ska detta sluta. Nu hoppar jag ner i sängen igen och ska kolla på fett generation på tv 3.

Kram och sov gott mina vänner// Lisa

Av Lisa Persson - 15 oktober 2008 08:13

Ja efter promenaden i går var jag ner till vuxenskolan Till Gerd.

Hon bjöd mig på lunch på rättviks bowlinghall. Vi tog heta räkor till lunch.

Det var jätte gott. Det märktes att några av  "grabbarna" "gubbarna" var på älgjakt denna vecka *ler* Vi hade en kul stund på bowlingen.

Sen tillbaka till Vuxenskolan. När jag kom hem så skulle min son i väg och bo i skogen med en kompis där dom jagar älg.

Så det var bara att fixa mat han skulle äta innan han åkte och sen fixa saker som han skulle ha med sig. Dom skulle åka om ca 20 min. Då kommer en annan kompis och ska ha hjälp oxå. Ja så kan det bli. När jag var klar med detta så skulle jag i väg på magdans. Jag han inte äta ens.När vi började dansa så blev jag yr och mådde illa.Men jag härdade ut, kände att kropp och huvud var inte med på detta alls. När jag gick hem så var jag helt slut efter dagen.

Bestämde mig då att bara ta det lugnt i dag. Mådde inte alls bra i går kväll. Blev lite rädd att jag skulle bli dårlig igen. Men det gick bra och jag SKA ta det lugnt i dag så jag styr om detta igen.

Önskar er en kanon dag i dag. Simma lungt ni också. Kram Lisa

PS: en ny kjol bild när jag gått ner 45kg och lite till

Av Lisa Persson - 14 oktober 2008 14:13

Måste bara skriva om detta. Även ni killar som läser får et lite tips nu att hjälpa tjejen hemma.

Ja det var dags för lingon veckan då här i i helgen. PÅ söndagen så hade jag ont hela dagen och jag hade haft smärtor även på natten ajaj. Inte kul de där. Ipren efter Ipren men inte då. De som har hjälpt förut. Mn inte nu????Hade nästan lust att ta ut sakerna man har i magen där en sväng. Jag låg i sova och kände mig som en uppblåst tant. KL närmade sig 17 tiden. Ja och då är det ju kickkboxning. Låg och vela men jag tänkte jag ska prova.

Attans vad bra det gick och smärtan försvan. Smärtan som jag hade haft hela dagen och ingen tablett hjälpte. Men träning de hjälper de. Till och med efter 1 timmes kickboxning så kom jag hem och då gick jag och min sambo ut och sprang 5 km bara så där. Och jag hade inga smärtor alls så skönt så skönt.

SÅ ETT TIPS VID MENSSMÄRTOR: UT OCH RÖR PÅ ER REGÄLT.Hoppa ut allt som ska ut skratt* skämt och sido men det var det end som hjälpte mig.


Idag har jag varit ute och gått i solen. De blev 1,7 mil och ni måste hjälpa mig vad är detta för ny bajskorv som låg mitt i vägen uppe vid Vinteå ???????? Någon som har svar??? Det var Lingon  i bajset???

Är det de jag tror??? Ja ja då får han se upp för detta är min slinga. Och bajsa så där mitt i gatan fniss* Nej då vi kan dela.

Ikväll så är det Rättviks gymnasium som gäller kom dit och titta på alla föreningar som finns i rättvik vetjja. Il be there


Nedan världens bästa, sötaste, klokaste och bästa hund man kan ha. Min hund Morgan. Även kallad korven. ILOVE YOU. Kan man motstå detta?????

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27 28
29
30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

gästbok


Skapa flashcards