Alla inlägg under oktober 2008

Av Lisa Persson - 23 oktober 2008 17:55

70 tappade kilon och självkänslan på topp Linda Unger och Lisa Persson skrev en bok om hur det gick till  BILDSPEL   Föregående   Nästa   Bild 1 av 2 70 tappade kilon och självkänslan på topp I dag utstrålar Lisa Persson och Linda Unger självförtroende.
FOTO: BENGT OLDHAMMER 2008-10-23 09:54  Två överviktiga kvinnor med dåligt självförtroende har förvandlats. Självkänslan är idag på topp, 70 kilo har försvunnit och dess-utom har de gett ut en personlig bok om hur det gick till.
Till helgen har Linda Unger och Lisa Persson boksläpp i Vikarbyn.
Deras berättelse är gripande.
- Jag hade panikångest i 20 år och vågade knappt lämna Vikarbyn, säger Lisa Persson som gått ner i vikt från 147 kilo till 103.
- I dag mår jag mycket bättre. Det hänger på psyket, säger arbetslösa Linda Unger som gått ner från 97 kilo till 73.
Det här är en självutlämnande bok om de två rättvikskvinnornas liv. Båda mådde tidigare både psykiskt och fysiskt tämligen dåligt.
De kände inte varandra men träffades på en kurs som samtalsterapeuten Kerstin Sundell i Rättvik höll i.
Kursen handlade om Stahremetoden, ett sätt att banta genom KBT, kognitiv beteendeterapi. Det låter krångligt, men enkelt uttryckt bantar man genom hjärnan och ett ändrat beteende.
- Metoden tar vid där andra inte funkar, säger Per Frisk i Orsa, där boken ges ut på Energica förlag.

Frisk är chefredaktör för tidningen Hälsa, och det var när den tidningen gjorde en intervju med kvinnorna som de erbjöds att skriva en bok.
- Vi ger ut ett tiotal titlar per år och många är amerikanska översättningar, t ex Secret som sålt i 60 000 ex här och tio miljoner i världen. Den handlar om positivt tänkande. Går man och deppar ser man inte möjligheterna, säger Frisk, och tycker att Linda och Lisas bok är särskilt rolig då det är en helsvensk bok från bygden.

De flesta bantningsmetoder ger återfall. Efter viktminskningen är man snart tillbaka i godispåsen.
Men ändrat tankesätt är inte hela sanningen bakom Lindas och Lisas framgångar. Andra viktiga steg på vägen är de fysiska, närmare bestämt 13 000 om dagen. En siffra som nämns i boken.
Lisa och Linda har tillsammans gått massor av steg på småvägarna i Rättvik. På den färden under ett års tid har de tappat 70 kilo.
En minst sagt imponerande siffra. Hur många som läser detta har inte misslyckats att bli av med ett kilo dökött sista tio åren?

I helgen har de internt boksläpp i Vikarbyn för sina vänner. Allahelgona släpper de den i Sörlins bokhandel i Rättvik. I helgen var de dessutom med på hälsomässan i Moraparken. Hektiska dagar med andra ord. De har också många inbokningar och ska exempelvis i mars ner till Stockolm och berätta på två kurser.
Funderingar finns på att starta eget i hälsobranschen, kanske nästa år?

Deras bok är mycket lättläst och har många tips, länk till deras hemsida samt nio regler som man ska följa för att gå ner i vikt och må bra.
Linda Unger och Lisa Persson är trots allt två levande bevis för att metoden fungerar. Bara på ett år vände allting.
- Vi är duktiga och det har vi bevisat för oss själva, skriver de i bokens förord.

BENGT OLDHAMMER

Av Lisa Persson - 23 oktober 2008 17:52

Här har ni en läk till aftonbladet kropp och hälsa tidning.

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article3534212.ab

Av Lisa Persson - 22 oktober 2008 12:33

Ja ha då var vi med igen i tidningen.

Kul kul att vi får så mycket uppmärksamhet pga av våran bok.

Och ALLA fina ord och telefon samtal jag fått i dag av vänner och männsikor.

Så kul att ni hör av er och stöttar oss i detta. Kul att veta att man har vänner runt omkring sig hela tiden.

Visst kommer det fram lite avensjuka nu känner jag när man diskuterar det som hänt oss.

Men men det är inte mitt problem alls och det är så skönt.

Jag hoppas vi kan ge er insperation på många sätt och vis med boken.

På lördag ska jag och Linda ha boksläpp för våran närmaste och alla vänner till oss. Det ska bli så kul att del detta med er.

Kram och ha en juvlig dag i dag.

I morgon kommer vi i Dalademokraten(tidning igen)

skratt

Av Lisa Persson - 22 oktober 2008 07:05

Ja jag vill visa i dag också för tidningen går att köpas i dag med.

Så spana in oss om ni vill..ler

Lite trött i kroppen i dag och ont i axeln men nu går jag ju på behandling så det ska bli bättre.

Önskar er annars en underbar dag.


Av Lisa Persson - 21 oktober 2008 17:31

Hej där ute allihopa. Nu har jag varit och jobbat lite. Och jag måste bara visa lite bilder på vad jag gör. Ni får gissa om ni vill också hihihi. Men det som var så roligt idag var att köra lastmaskin och mocka i plasten som en liten toka. Att få lära sig själv älskar jag. Ingen som hjälpte mig att starta den eller köra den. Var så roligt. Man blir stolt över sig själv när man gör saker man aldrig gjort. Så nu kan jag köra lastmaskin .....så se upp

Linda i Lastmaskinen

Från att vara författare, modell, deltidsbrandman, Stallchef, personligassistent, undersköterska, affärsbiträde och cirkelledare.skratt...till att byta till lastmaskins förare. Men men detta är JAG vill göra allt och prova allt.

Ska ut och gå en sväng nu kram på er

Av Lisa Persson - 21 oktober 2008 12:23

Ja i dag kan ni läsa om mig i aftonbladets tidning hälsa.

Mig och Carolina Gynning*ler*

Det finns ju ingen länk ännu så jag visar bilderna här på sidan i stället. Stefan Westlund i från Rättvik har tagit den bilden och jag är så nöjd. Kläderna älskar jag så mycket också. Dom kan ni även se på  http://www.solveigsanna.se/

Jag och Linda står som modell för hennes kläder.

Hoppas ni gillade det som stod i tidningen och att ni läste även Lisbeth stahremetoden( dom 9 stegen). Det stod även om Fredrik Paulun och GI-metode. Såg Fredrik på samma mässa som vi var på i helgen. Vi skickade även våran nya bok till honom. Hoppas han uppskattade att få den av oss.

Kram och hoppas du har haft en härlig dag i dag.

PS: ska på magdans snart

Av Lisa Persson - 19 oktober 2008 21:17

Ja jag känner efter hur det känns med att boken kommit ut och det känns jätte bra. Pappa och Mamma och min son är så stolta så över mitt jobb.

Och det är så klart viktigt för mig att dom är. I dag har jag bara varit.

Å det är så skönt att hämta kraft. Tänk om detta hade varit för ca 1 år sen så hade jag inte fixat något av dom sakern som hänt i helgen. Jag har jobbat jätte bra med mig själv. Nu ska jag se på en film med min helt underbara son. Kram och sov gått alla här ute i vårat avlånga land.


Av Lisa Persson - 19 oktober 2008 11:16

Ja jag fick ett telefonsamtal i helgen som jag inte han svara på. Men jag hade även fått ett mail så det gjorde inget. I början av mailet stod det så här.


Hej Linda
Vi vill på detta sätt önska dig varmt välkommen till LR BeautyQueen 2009 semifinal. Det första stora steget är avklarat, eftersom du är en av ett 10-tal bland långt över 100 inskickade bidrag som fortfarande är kvar.
Här kommer lite mer information om vad som väntar:


Ja vad säger man Klart jag kommer. Tjoo. Jag har inte varit på någon uttagning så att bli med i semifinalen direkt vara bara så tokigt roligt.

Semifinalen är den 7 nov och då är vi i stockholm på mässan. Men då har vi ingen föreläsning den dagen så det blir en heldag med fotografering och smink och annat kuligt istället. Med andra ord en STOR helg för mig men också för Lisa så klart. Allt faller in så fint.

Finalen är den 15 nov och klart att jag siktar dit....fniss*


Ha de gott Mvh Linda

Klicka på länken nedan där du kan köpa våran bok.

http://www.energica.se/Category.aspx?CatID=7


Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27 28
29
30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

gästbok


Skapa flashcards