Direktlänk till inlägg 30 oktober 2008

Lisa och Lisbeth Stahremetoden

Av Lisa Persson - 30 oktober 2008 17:20

Övervikt / fetma   Utbildningsprogram för bestående viktnedgång

Det finns i dag ca 2,5 miljoner överviktiga i vårt land – en siffra som hela tiden ökar framförallt bland kvinnor. Av dessa är ca en halv miljon personer feta – dvs har ett BMI som överstiger 30.

Under de sista åren har tidningarna översvämmats av olika kostprogram som alla har det gemensamt att de utgör sig för att representera den ultimata metoden för viktnedgång. Praktiskt taget alla vuxna svenskar är läskunniga – ändå ökar problemet med övervikt och fetma. Varför?

Svar: Därför att övervikt och fetma inte i första hand handlar om bristande kunskaper kring vad man ska äta – utan varför man gör det. ”Varför äter jag fel, när jag vet hur jag ska äta rätt”, är den vanligaste frågan jag fått från klienter under de 15 år jag behandlat överviktiga och stressade personer. Andra frågor är: "Varför kan jag inte stå emot suget?" "Varför kan jag inte behålla min viktnedgång?"

Det är min erfarenhet att överätande ofta utlöses av vardagssituationer som leder till känslor av irritation, besvikelse, hopplöshet, ledsnad och ilska. Det säger sig själv att den hjälp man då behöver inte är ett nytt kostprogram, utan kunskaper och verktyg att kunna åtgärda orsakerna till att man äter fel. Ofta hänger orsakerna samman med en negativ självbild och dålig självkänsla, svårigheter att säga nej till andra och stress.

Vi bär alla med oss ett mönster att stoppa något i munnen när vardagen tuffar till sig eller stressen växer, det må sen gälla en cigarett, snus, eller något gott som för stunden skingrar tankarna. Det här behovet känner de flesta av oss igen – men infinner de sig för ofta och riktar sig mot mat eller godis leder det så småningom till en övervikt som kan vara svår att kontrollera.

Det program jag utarbetat handlar både om att se orsakerna till överätande och få redskap att förändra orsakerna – det är därför det är så framgångsrikt.

Lättanvänt kostprogram ingår.

Detta kommer i från Lisbeths hem sida och är hennes metod vi gått efter.

 
 
trollpackan

trollpackan

30 oktober 2008 22:35

Stämmer säkert att många äter för mycket utan att veta varför.
Men när jag snackar med folk så finns det även en stor okunskap om näringsämnen, vilka som är vad och vad kroppen behöver, och hur mycket av de olika ämnena som behövs för en bra balans. Det är många som inte ens vet vad kolhydrater är och i vilka livsmedel de finns...och de vet inte heller vilka livsmedel som innehåller proteiner..
Så det finns nog mycket att göra inom området;)
kramen

http://trollpackan

 
a.m

a.m

30 januari 2009 23:33

jag försöker med allt men går inte ner
hur fick ni till kursen
ni har varit duktiga
från angelica

http://angelica.morner leva.ljuset

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa Persson - 27 april 2015 19:25


   Hej. Jag gjorde min magsäcksförminskning oktober 2013 o har gått ner -58 KG.  Har stått still i 6 månader i vikten men kroppen förändrar sig hela tiden sen dess. Jag har mått så bra och ångrar inte att jag fick göra denna operation. Det so...

Av Lisa Persson - 25 april 2015 09:22


I  Hej o godmorgon på dig.  Är i Sandviken hos min älskling sen i onsdags. I dag åker vi förbi sommarstuga på väg hem till Vikarbyn.  Hoppas du får en härlig lörda.  Love Lisa      ...

Av Lisa Persson - 16 april 2015 07:42


Ja önskar dig en underbar dag i dag. Har varit med på #radiodalarna nu på morgonen.  Kommer att lägga upp det om en stund.  Hoppas du kommer att tycka det är intressant och att du också tar jägarexamen.      ...

Av Lisa Persson - 14 april 2015 10:32


 

Av Lisa Persson - 14 april 2015 10:27

Jag fick nyss en inbjudan att få vara med på torsdag morgon o få prata om vad jag vill i 5 minuter.  Har bestämt mig nu vad jag ska prata om.  Men det får ni lyssna på kl 06.20. ;-) ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27 28
29
30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards