Alla inlägg under augusti 2008

Av Lisa Persson - 2 augusti 2008 14:17

Jag skrev om stjärnorna i går kväll. Jag skickade min fråga till mob nr 118100 och fick detta svar ang stjärnorna i fall någon vill veta.*LER*

Stjärnorna är väldigt stora moln utav brinnade gas. Den energi som skapas vid den pågående fusionen i stjärnorna avger ljus som ditt öga ser, stjärnorna på himlen. Solen är den stjärna som är närmast jorden.......

Ja nu vet jag vad det är och hur dom lyser. men jag vill även veta hur länge dom lyser. Kanske du även lärde dig något av detta. Ja i kväll så ska jag på blind dejten.*ler* Vet att han heter Fredrik och hur gamal han är och hur skojig och pratasam han är.SKRATT Undra vem som ska lyssna på vem efter som jag också pratar mycket  och skrattar högt..ler.

Jag ska fixa vikningen tills i natt och det blir något som jag har såg på tv i går.

Man ska ha kryddiga tjock korvar som man delar på mitten och man ska ha smördegs plattor. lägg ut plattorna på bänken och sen blanda senap och aprikosmarmelad och rör ihop det. Sen pensla på smördegsplattorna, sen skär du  ca 4-5cm långa längder som du tar och lindar runt korven med. Lägg alla korvar på en ugnsplåt och grilla i ugnen  på ca 220grader till du ser dom är klara.

Kan det vara något tror ni? Jag får väl berätta i morgon för er om det gick hem. *LER* I dag har jag haft en mys dag inne pga att det regnar så ute.

Har gjort svartvinbärs sylt i dag och den blev så bra så.

Hoppas jag får en trevlig kväll och jag önsker er också en trevlig kväll så klart. Tjing tjing så länge från mig

Av Lisa Persson - 1 augusti 2008 23:26

I kväll så var jag och Linda upp på våran fina pizzeria och beställde en barnpizza med oliver,annanas,ost,kronärtkockor och paprika på. Vi delade på den och sen beställde vi en sallad till som vi också delade på. Jag Lisa har inte ätit pizza på 1år och 8 månader nu. Vi stod och velade en liten stund för vi har jämt beställt sallader när vi har ätit där. Vi tyckte vi var värde att dela en barn pizza. Och Linda sa nu ska vi äta fint ,med bestik och små tuggor och njuta av detta. Och gissa om vi njöt av den. Och jag sa till Linda efteråt att jag hade ångest innan vi åt den men sen efter jag ätit upp den så var det så gott... gott i gott gott som dom säger på reklamen.

Men när vi gick där i från sa Linda att detta fick inte bli en vana.

Så klart det inte blir svarade jag henne och vi var mätta och glada och nöjda med vårat val vi tog.

Sov gott nu våra vänner önskar Linda och Lisa

Av Lisa Persson - 1 augusti 2008 23:02

Det var en gånge en flicka som hette Lisa. skratt

Börjar om. Fick ett inlägg i dag av Barbro som ni kan se på det tidare inlägget jag skrev. I fall någon mer undrar eller komenterar mitt skrivande eller stavande på våran hemsida. Jag är ordblind och en släng av dysleksi så jag hoppas ni har en viss förståelse för mina berättelser och mitt sätt av stava. Att jag bara är här och skriver  och visar mina stavfel är ett stort steg för mig ska ni veta.

Men detta får ni läsa mera om i våran bok. I går fyllde min tyska dotter Nadine 22 år och jag var upp till henne med packet och önskade henne en härlig födelse dag. Sen åkte vi ner till  Rättvik för att handla litetill helgen. sen köpte vi med oss mat och åkte ner på stranden och käkade lunchen där.

Vi låg vid vårat bad som vi kallar pirus badet. Så härlig så hade vi. Det blåste så skönt  och det vågade lite i Siljan. Och det var 24 grader i vattnet. vi var inte där så länge, Nadine skulle hem och jag hem till Lindas hund Morgan som jag passar ibland när Linda jobbar. Sen kom Linda till mig och vi hade ett litet mini spa här ute i min trägård.*ler*Vi gick upp till Mange och Nadine på en liten bit tårta. Sen körde jag ner dom andra till rättvik och sen var jag och lämnade rena kallsonger och strumpor och pengar till min son. Han ville vara kvar med dom andra sa han. Han har haft och har jätte kul. Ringde honom nyss och kollde om han hade tagit sitt kvällsinsuli. Och det hade han*ler*Efter att jag lämnade sakerna till Marcus åkte jag till Lindas husvagn och satt och hade ett par trevliga timmar med henne. Hon bjöd på lite grillat och det smakade så gott så. Sen vid 23.00 så hamnade jag hos Mange och Nadine på fest fast jag hade tänkt gå hem och lägga mig.skratt skratt som vanligt är det inte så svårt att få mig att stanna.

Vi satt och såg på alla stjärnor på himmlen och Nadine så att det var små planeter som grinner och dom har brunnit länge och kommer att brinna längre också. Detta tyckte jag var konstigt efter som man läser efter stjärnorna sen långt långt tillbaka i tiden i stället för kartor. Hur gör vi när stjärnorna slutar att brinna då. Och är ett stjärnfall en som slutat att brinna då eller? Kan någon hjälpa mig att förstå detta. Ja jag förstår  men så svårt att tro på detta menar jag i stället. Och är detta sant också.


Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards