Alla inlägg under augusti 2008

Av Lisa Persson - 17 augusti 2008 17:53

Ja här har ni en bild så ni kan se min"ecke" han är en franskvädur på 8kg och ett år. Visst är han fin min vän. Har nyss haft en stund ute med honom både för att få vara ute och sen lite pälsvård.*skratt* ja detta är sant och jag är 41 år och barnsligt förtjust i kaniner. Han är så mysig så att jag ville visa honom för er också så klart. I dag har jag varit ute och gått 13km i skogen och det var en helt underbar dag där. Mötte mycket folk ut nu i skogen vilket jag inte gör annars. Men dom är nog ute efter bär och svamp skulle jag tro. Försökte få Gerd med mig men hon hade sitt loppis öppet i dag. Jag och Lena skulle gå med på en varndring här i Vikarbyn men han som skulle gå med och prata och berätta lite gammalt om byn vart tyvärr sjuk i dag så det blev inställ. Men men vi hoppas det blir fler gånger och att han kryar på sig så klart. I morgon ska jag i väg och klippa mig och se om det blit en ny frisyr igen. Får väl ta kort på mig och visa er hur det blev*skratt* Ska även väga mig i morgon efter 4 veckors semester i från vågen. Vill ni att jag berättar det också tro*ler*Jo det är klart jag skriver in det också. I dag ringde mitt ett ex Larså som jag pratar med minst 1 gång i veckan med, och han vill också lära sig att tänka som jag gör nu och jag blir så glad att även dom runt omkring mig ser förändringarna hos mig. Så dom vill också lära sig att byta tankar om sig själv och andra. Ja nu sitter grabbarna här igen och vill komma åt datorn så jag loggar ut nu.

Hoppas ni har varit ute på minst 5km i dag ni med.kram Lisa

Av Lisa Persson - 16 augusti 2008 22:24

Hej hopp på er alla!

Ja i går var jag ju på tequila fest med en hel del ungdommar på 20 -25 år.

Det var så kul så och ett härligt gäng med roliga stunder och mycket skratt. När jag vaknade i går morrse så ville jag inte gå på festen pga att jag har kommit igång igen med mina promenader så bra och att jag tänker rätt ang mig själv och med maten att jag inte ville förstöra det för mig.

Men sen på efter middagen så tänkte jag om. Mina tankar ska ju inte få förstöra för mig och min motion. Så jag ska gå på festen så klart när jag blev bjuden och jag behöver inte förstöra för mig själv bara för det. Det är ju bara att bevisa för sig själv att jag kan visst gå på fetsen och äta som jag ska och visst kan jag ta mig något att dricka jag också men inte lika mycket som dom andra. Okej lägger handen på pannan och berättar att det blev ett glas mer vin än jag hade bestämt mig för. Och jag blev inte någon sämmre människa för det för det var mitt eget val.

Och det handlar ju om att man får och ska göra egna val i livet. Visst blev det sent innan jag kom i säng. Men vaknade vid kl 09.00 och gick min korta vända på 7km och sen hem. Jag är glad i dag att jag gick på festen och att jag gick ut och gick i morsse. Jag kunde ha varit hemma i dag också men jag lovade mig själv att om jag gick på festen så skulle jag gå korta rundan.

Känner mig nöjd med det val jag gjorde. Sen blev det varmt och skönt ute så jag satt mig ute i sol stolen och läste i en bok som heter Mindfulness i vardagen. Det får en att tänka och känna och lyssna bättre tror jag ,och jag har inte läst så långt ännu men det känns så rätt snabbt när man började läsa boken.Tänk att man måste läsa sig till vissa saker som man förstår endå innan man läser om det. som ex lära sig se saker på ett nytt sätt,tänka om och göra kloka val när vi är medvetet närvarande. Och det kan vara svårt nog endå fast man är närvarande. Sen fixade jag en omellet till mig med fetaost och spenat i. Mums tyckte jag och tog lunchen ute.

Sen gick jag och hälsade på Lena och hennes familj en stund. Sen hem och fixade lite hemma och sen blev det en tv kväll för mig själv. Marcus har sovit i Rättvik i helgen. Ger dig en natt kram och sov gott säger jag//Lisa

Av Lisa Persson - 15 augusti 2008 19:29

Frankrike sa skont sa skont. 30 grader och bara sol sol sol. Bor pa ett vandrarhem mitt i Nice. Har varit till St Tropez idag och kollat in alla kandisar hihi. Jag och dom skratt. Vilken puls i denna lilla stad.

I l be back som det heter. I morgon sola och bli lite brunare. Kommer hem pa Mandag.


Ses snart kram dar hemma

Av Lisa Persson - 14 augusti 2008 18:58

 I dag så var jag och min son ner till rättviks gymnasium och hälsade på där. Vi  träffade skolsyster där och pratade om hans diabetes och hur vi ska lösa vissa saker ang det i skolan. Det kändes jätte bra för oss båda att träffa henne så klart. Ska dit nästa vecka och träffa några lärare också då.

Jag väntade på att kille som skulle komma och fixa min tvätt maskin skulle komma men inte gör det. Så jag ringer upp honom och han hade glömt bort mig så klart. Han skulle komma upp till mig och titta på den sa han då. Jag och Lena var och målade på vårat loppis vi håller på att fixa hemma hos Lena. Det blir skit bra där, ni måste komma och hälsa på oss där nästa sommar. Ja och när jag kom hem så var inte tvättmaskinen klar.  Jäkla skit säger jag då. Men vet att han varit här i alla fall, kanske han har beställt något till den. Vad vet jag. Hoppas han kommer tillbaka i morgon och gör den klar. Jag var ut i trägården och hämtade lite potatis och två stora squash. Så kul att ha sått dom själv. Ska ta och göra något gott av det så klart. I morgon ska jag på en mexikans fest med mycket tequila. Ska någon med? *ler* Nu ska jag ut och gå bara 9km. Ja just ja, i dag mötte jag min första fröken jag hade i skolan i klass 1 och 2:an. Jag älskade henne jätte mycket när hon var min fröken. Jag grät när hon slutade i skolan och flyttade i väg med sin man. Men hon kom tillbaka efter många år och jobbar på skolan här igen. Margateha är en snäll och bra lärare. Kul att träffa henne och att hon kommer ihåg mig också så klart. Hoppas du också varit ute och gått minst 5 km i dag annars så klär du på dig nu och går ut och går. Tänk att kan jag så kan du också. Lämnar en kram till dig från mig Lisa 

Av Lisa Persson - 13 augusti 2008 21:05

Ja det regnade ju lite i morsse så härlig var det inte då.

Var uppe tidigt och gick först 5km sen hem och ringde en massa samtal.

Och samtalen tog så lång tid att göra med alla jag pratade med. Men nu är det gjort. Jag ska vara på vuxenskolan och arbets pröva nu en tid fram över. Vilket jag ser fram emot. Har jobbat  på vuxenskolan i Leksand för många år sen också. Sen gick jag och Nadine ut och gick 12km och det var sol och värme på oss. En helt underbar dag var det vi hade ute. Vi gick efter siljan och sen uppe i skogen och lite nya vägar för mig. Det var en kul tur vi hade och mycket nytt såg vi också. Jag gick på en stig som jag hade gått som barn och där träffat på 2 huggormar. Jag har ormfobi sen långt tillbak i tiden. Jag kommer till denna tid som det började med fobi för ormaran  denna gång jag såg dom på denna stig. Så i dag har jag gjort en stor sak för mig själv att gå den vägen och jag kunde njuta endå av att gå där fast jag gick och tänkte på vad jag hade sätt där för länge sedan. 

Ett stort och bra steg för mig. Sen hem och duscha och sen ner och träffa doktorn. Han och jag funderar endå att jag ska äta lite medicin pga att jag inte ska få tillbaka panikångesten när jag ska till stockholm i höst på mässan. Jag vill så otoligt mycket ner dit och få vara med om allt roligt.

Jag ska mota Olle i grinden som det heter. Så nu har jag lite att fundera på i ett par dagar hur jag ska göra. Men ingentligen inte så mycket att fundera på efter som jag vill till stockholm. Innan jag åkte hem så gick jag och köpte 2 kullor glas i en bägare. (inte i en strut) Smakem var viol och kokos, mmmmmmmm så jag njöt. Det var jag värd i dag. Sen åkte jag hem och fixade mat och sådant som hör till hem arbetet. Nu ska jag sätta mig och se på tv och bara vara. Tänder en brasa i kakelungen i kväll. kram och ta det lungt i kväll ni också. Lisa

Av Lisa Persson - 11 augusti 2008 20:44

Tillbringade min dag fram till lunchen i min säng med att ringa runt till folk som änmält sig på våra kurser. Nadine kom ner till mig på kaffe och sen gick vi ut och gick ca 11km. Vi gick förbi min systers son på hans jobb i dag.Mange heter han och är målare. Och han är tillsammans med Nadine.

Så han bjöd upp henne på en tur med sin skylift. Ni ser bilden på dom här. Visst är dom söta båda två? Sen kom dom till mig i kväll och såg på film.

Nu står min son här brevid och väntar på att få ta datorn med sig till sin kompis Jimmy. Så jag önskar er en trevlig kväll. Kram Lisa

Av Lisa Persson - 10 augusti 2008 22:27

Ja i går skrev jag inget för jag tog ledigt och tänkte bespara er lite av mitt liv*skratt* I dag var jag trött och slut. Var ute på lördagen och gick 13km och sprang en del av turen. I dag har jag fixat i trädgården med att rensa och klippa gräset. Linda och Sune kom upp en snabbis i dag och hälsade på.

Linda åker ju till Frankrike i morgon på en veckas semester. Jag var upp till min pappa och hälsade på honom. Han hade varit och hämtat en hund han ska ha ett tag framöver. Det är en lajka som heter mårris och är 7 år.

Pappa ska jaga med henne i höst. En mycket trevlig hund var det.

Sen har jag gjort ren öronen på både mig och Marcus men öronljus.

Det är något inianerna gjorde för flera hunda år sedan. Det kan köpas på en hälsokost affär. Det kostar 80kr per par öron*ler* Det är så skönt att göra det men det luktar f.a.n när man gör det. Ni ser på bilden att jag gör detta på Marcus. Något ni ska pröva tycker jag. Det gör inte ont utan bara skönt.

Och i kväll satt jag och åt kräftor själv. Frågade Marcus och Sebbe i fall dom ville ha men det ville dom inte som tur är. Jag älskar kräftor.

I dag har jag inte gått något utan en ledig dag denna vecka blev det i allafall.  Nu hoppar jag i sängen och önkar er en härlig natt. Sov gott på er

Av Lisa Persson - 8 augusti 2008 12:37

Ja i dag var jag ute och gick 13km och det så härligt ute ska ni veta. Visst hängde regnet över men det kom inget i allafall. Det lucktar skog nu när man är ute och går in skogen , nästan lite trollskt tycker jag.

Jag tog tid i dag när jag gick men jag sprang även lite granna och det kändes jätte bra tyckte jag.  Var stolt över mig själv. Tiden blev i snitt 8min per km och det är jag nöjd med. det var ju så långt jag gick. Sen efter turen så såg jag filmen mamma Mia. vilken härlig film det var. Fick en hel del flachbake i mitt liv när jag hörde låtarna som jag inte haft tidigare. Komihåg min första förälskelse, tänkte på ett par killar till, mitt ex min sons pappa,min mamma,och några andra relationer jag har haft. Texterna fick en hel ny sida hos mig. Det var så härligt att uppleva alla känslor och det vara så underbart att tänka på alla känslor och känna att det är okej i dag fast jag har tyckt det varit jobbit med vissa saker som dom sjöng om. Dom sjöng rakt in i mitt hjärta. Detta är en film som jag varmt rekomenderar er att se.

Man rycks med i musiken och sjunger med och bara njuter av att se filmen.

Sen gick jag hem till Mia och satt hos henne på kvällen. Det var en trevlig kväll och sent blev det också så klart. Kram Lisa

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards